Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - NiTA
Seizoen 2019-2020, zaterdag 12 oktober 2019, uitslag 4-3
Patrick Bond (8) heeft net de winnende goal voor Marken gescoord
Kort wedstrijd verslag
 Vandaag stond de wedstrijd tegen promovendus NiTA, onbekende tegenstander, op het programma dat nog geen punten had behaald. Bij Marken stonden de vast vijf verdedigers inclusief de herstelde Roy Honingh in de basis en mocht Luke de Waart ten faveure van Ramon Veerman in de basis startten. Arno Boes had een vrije rol om en rond de twee spitsen.

De eerste dreiging was van de gasten over de linkerkant met een schot dat maar net naast ging. Maar Marken kwam binnen vijf minuten spelen op een 1-0 voorsprong, Jeffrey Schilder schoot op aangeven van René Commandeur de bal diagonaal binnen. Een paar minuten later schoot René Commandeur vanuit vrijwel dezelfde positie de 2-0 tegen de touwen. Ook de gasten uit Nieuwer Ter Aa lieten zien tot ze best wel aardig konden voetballen met dreiging over de linkerkant. Rond het kwartier spelen kwam Luke de Waart net iets te kort op een voorzet van Jeffrey Schilder om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. In de fase hierna waren er wat mogelijkheden over en weer tot dat Marken in de 32ste minuut op 3-0 kwam. Een diepe bal over de linkerkant op Luke de Waart die goed het overzicht hield en perfect aflegde op Jeffrey Schilder die zijn tweede goal liet aantekenen. Een minuut of vijf voor het einde van het eerste bedrijf werd een goal van NiTA afgekeurd wegens buitenspel en in de slot minuut kopte zij uit buitenspel positie op de lat !!. Marken was in blessuretijd dicht bij een vierde goal maar de kopbal van Arno Boes was niet zuiver genoeg. Nog voor de rust werd Roy Honingh, geblesseerd na de tweede overtreding op hem, vervangen door Ramon Veerman waardoor Jeffrey Schilder weer naar de achterste lijn werd gedirigeerd. Met een 3-0 op het scorebord voor de thuisploeg gingen beide ploegen aan de thee en leek de wedstrijd beslist.

Maar niets bleek minder waar in het tweede bedrijf, de gasten hadden ook al laten zien aardig te kunnen voetballen. Om het aan de omzetting bij Marken, vlak voor de rust,  te wijten gaat misschien wat te ver maar de gasten hadden vanaf minuut één de overhand op Marken. Binnen tien minuten spelen kreeg NiTA een aantal goede mogelijkheden om te scoren en al vijf corners te nemen. Pas na een minuut of tien spelen was Marken dreigend met een snel uitgevoerde counter. Bij Marken glipte de wedstrijd volledig uit handen en lieten zich teveel terugdringen op eigen helft. Precies na een uur spelen viel dan ook de te verwachten tegengoal. Door geknoei achterin, Marken kreeg de bal niet weg, kon Rick de Lange van de dichtbij de 3-1 binnen tikken. Twee minuten later zelfs al 3-2 door diezelfde Rick de Lange, nu uit een vrije trap die van dichtbij werd ingekopt. Marken kwam hierna weer iets meer aan het voetballen toe maar echt gevaarlijk voor het doel werden ze niet. Sterker nog want in de 79ste kwam NiTA kwam op gelijke hoogte en gelet op het tweede bedrijf nog verdiend ook. Een vrije trap recht voor het doel werd binnen het vijf meter gebied binnen gewerkt al leek hierbij een overtreding te zijn gemaakt 3-3. In de slot tien minuten kregen de gasten nog een paar goede mogelijkheden de winst naar zich toe te trekken en het debacle voor Marken compleet te maken. Maar de thuisploeg stroopte nog een keer de mouwen op en sleepte in de eerste minuut van de blessuretijd de overwinning alsnog binnen. Een voorzet vanaf rechts werd door Patrick Bond van dichtbij binnen geschoten en 4-3 stond op het bord. De redelijk goed fluitende scheidsrechter liet 6 minuten door voetballen waarin Marken nog drie (onnodige) gele kaarten kreeg, Patrick Bond (shirt uit) Jeffrey Schilder en Jeffrey Koreman (tijd rekken).

Leek het bij de rust een gelopen wedstrijd met een 3-0 voorsprong maar werd het uiteindelijk een zwaar bevochte overwinning voor Marken.