naar Marker Nieuws indexpagina
Wordt er op Marken ook een elektrische deelauto gestationeerd?
In Waterland staan er inmiddels zes en in Edam één
De twee elektrische deelauto's op de Pierebaan in Monnickendam
 
 
Laadpalen en elektrische deelauto voor Marken 
Het is bij velen wellicht bekend dat er op Marken op twee plekken openbare laadpalen staan voor elektrische auto’s. Er staat er een op de grote parkeerplaats bij binnenkomst op Marken en een op de parkeerplaats bij de bushalte in de Minneweg.
 
De verwachting is, dat elektrisch rijden in de toekomst steeds verder zal toenemen. De Coöperatie Zon op Marken en Stichting Duurzaam Waterland (SDW) willen onderzoeken of dit ook bij de inwoners van Marken het geval is. Belangrijk is dan wel dat er voldoende mogelijkheden zijn om op te laden.
 
Elektrische deelauto
De Stichting Duurzaam Waterland is in februari 2018 begonnen met het plaatsen van elektrische deelauto’s. In Waterland staan er inmiddels zes en in Edam één. Hoe dit werkt kunt u vinden op de website van SDW: https://sdwaterland.nl/deelauto/ 
 
We willen onderzoeken of er ook op Marken behoefte is aan het gebruik van deze auto’s. Nu staat de dichtstbijzijnde elektrische deelauto in Monnickendam: niet echt handig voor inwoners van Marken.
 
                    Concreet hebben we twee vragen aan de inwoners van Marken:
1) Bent u in de nabije toekomst van plan om elektrisch te gaan rijden en zo ja heeft u dan behoefte aan een openbaar oplaadpunt? Het kan natuurlijk zijn dat u op eigen terrein een voorziening kunt treffen maar dat geldt niet voor iedereen. Voor bewoners van de oude kern is dit bijvoorbeeld moeilijk te realiseren.
 
2) Denkt u gebruik te gaan maken van een elektrische deelauto als deze op Marken gestationeerd wordt?
 
U kunt een reactie sturen naar zonopmarken@outlook.com
 
 
Coöperatie Zon op Marken Stichting Duurzaam Waterland

Bron: Jaap Visser, zondag 22 september 2019

naar Marker Nieuws indexpagina