naar Marker Nieuws indexpagina
Collecte 'Marken helpt RoemeniŽ'
Van maandag 26 augustus t/m zaterdag 31 augustus 2019
 
In de week van maandag 26 tot en met 31 augustus 2019 wordt er weer een collecte gehouden voor de stichting ďMarken helpt RoemeniŽĒ.  Zoals u weet, wordt de opbrengst gebruikt om het vervoer van kleding en spullen (medische spullen, spullen voor scholen en kinderdagverblijven) te bekostigen.
 
 ďMarken helpt RoemeniŽĒ heeft enkele jaren geleden een samenwerkingsverband aangegaan met de Oosteuropa Zending die zetelt in Krimpen aan de Lek en die ervoor zorgt dat een groot deel van de kleding uit Marken in MoldaviŽ, AlbaniŽ en de OekraÔne terecht komt. Roemenie ontvangt dus nog slechts een klein deel van de Marker stichting.
 
De Oosteuropa Zending werkt grotendeels met vrijwilligers  en verzorgt transporten met vrachtwagens van 90 m≥. In de landen waar de Oosteuropa Zending werkt, heerst nog veel armoede. ĎsWinters is het er vaak heel erg koud en veel mensen hebben geen verwarming in huis en moeten zich dus met dikke kleding en dekens warm houden.  Tijdens de communistische overheersing in Oost-Europa was sociale hulp verboden. Ondanks dat verbod heeft de Oosteuropa Zending vanaf het begin van haar activiteiten in 1967 gebruikte kleding ingezameld, die via de persoonlijke bagage van zendingsteams door de soms zeer strenge douanecontroles het voormalige IJzeren Gordijn passeerde.

Uiteraard zijn aan alle vervoer veel kosten verbonden en voor die kosten wordt het geld van de collecte gebruikt.  We hopen daarom dat u de collectantes wilt helpen de bussen goed te vullen!!
Mocht u ze missen, dan is er de mogelijkheid om het geld over te maken op
 
NL38 RABO 0342 8711 88 t.n.v. Marken helpt Roemenie
 

Bron: Eef Visser, zondag 25 augustus 2019

naar Marker Nieuws indexpagina