naar Marker Nieuws indexpagina
Woekerende waterplanten nog voor zomervakantie weg
Een groot deel van de woekerende waterplanten in het IJmeer en Markermeer worden gemaaid
Nog voor de zomervakantie moet een groot deel van de woekerende waterplanten in het IJmeer en Markermeer worden gemaaid.
 
De waterplanten zorgen elk jaar weer voor overlast voor watersporters. De waterplanten - zoals het 'fonteinkruid' - kunnen flinke schade aan boten veroorzaken, omdat de schroef van de motor van een boot vast kan lopen in de lange slierten.
 
400 voetbalvelden
De Stichting Maaien Waterplanten IJmeer Markermeer heeft nu opdracht gegeven voor het maaien van een stuk ter grootte van meer dan 400 voetbalvelden bij Hoorn, Edam-Volendam, Waterland, Gooise Meren en Almere. Het maaien is vandaag, maandag 15 juli 2019, gestart.
 
Eerst worden de plekken met de meeste overlast van waterplanten aangepakt. Watersporters kunnen met de app 'Waterplantenmelder' volgen waar er gemaaid wordt, maar ook nieuwe plekken met waterplanten doorgeven.
 
Volgend jaar
Als het maaien voor dit jaar achter de rug is, wil de stichting samen met het Watersportverbond en de Hiswa voor volgend jaar kijken hoe het beheer van de meren beter geregeld kan worden. De stichting wil vooral langer en vaker kunnen maaien om overlast voor watersporters te voorkomen.

Bron: NH Nieuws, maandag 15 juli 2019

naar Marker Nieuws indexpagina