naar Marker Nieuws indexpagina
Rotary M'dam verkoopt mosselen voor EHBO-lessen op scholen Waterland
Het is inmiddels een traditie, want ook dit jaar staat Rotaryclub Monnickendam elke week, vanaf vrijdag 19 juli, op de Monnickendammer Visdagen met heerlijke verse mosselen. De mosselen worden elke vrijdagochtend vers aangeleverd en zijn op de markt te koop voor een klein prijsje. De netto-opbrengst hiervan gaat naar het goede doel.
 
Anja Ligthart, jaarvoorzitter Rotaryclub Monnickendam: “Onze clubleden staan tijdens deze 6 vrijdagen belangeloos op de markt om de superverse mosselen te koken en aan de man te brengen. De koks onder onze clubleden zorgen ervoor dat je je vingers aflikt bij een portie mosselen. Gekookt met witte wijn,een uitje en vers gesneden groenten, zijn ze niet te versmaden. En voor de liefhebbers serveren we er verschillende sausjes bij.”  
 
EHBO-lessen 
De netto opbrengst is zoals gebruikelijk weer voor het goede doel. Anja: “Van deze inkomsten kunnen we de EHBO-lessen aan de groepen 7 & 8 op de scholen in Waterland continueren. Ook de opbrengsten van onze jaarlijkse ‘Sterren Stralen’ actie worden hiervoor aangewend. Deze EHBO-lessen zijn in het afgelopen voorjaar gestart en kunnen rekenen op veel enthousiasme van zowel scholen, leerlingen als KNV EBHO afdelingen Broek in Waterland & Marken.”
 
 Monnickendammer Visdagen
De Monnickendammer Visdagen vinden dit jaar plaats op elke vrijdag van 19 juli t/m 23 augustus. RotaryMonnickendam bemensd gedurende elke visdag een kraam van 11.00 - 17.00 uur. Voor meer informatie over Rotaryclub Monnickendam en de lopende acties kunt u terecht op www.rotary.nl/monnickendam.  
 
Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Het motto van Rotary ‘Service Above Self’, dient als voorbeeld voor de humanitaire geest van de organisatie. Rotary Monnickendam bestaat uit 31 mannen en 8 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.
 Monnickendammer Visdagen 

Bron: Rotary Monnickendam, zondag 14 juli 2019

naar Marker Nieuws indexpagina