naar Marker Nieuws indexpagina
Verslag Beach Challenge 2019
zaterdag 6 juli, surfstrand Hemmeland, Monnickendam
 
Na een uitruk van de grote reddingboot, ging op zaterdagmiddag 6 juli jongstleden ook de kleinere reddingboot het water van de Gouwzee op. Niet om mensen in nood te redden, maar om het Beach Challenge Team uit Marken naar de overkant te brengen. Daar op het surfstrand van Hemmeland werd weer de jaarlijkse Beach Challenge gehouden. Net als vorig jaar georganiseerd door de Protestantse Gemeente Monnickendam, Marken, Zuiderwoude-Uitdam, Broek in Waterland, Zunderdorp, Ilpendam en Watergang.
 
Team Marken werd op spectaculaire wijze door de kleine reddingboot van KNRM Marken en het schip `Eva’, van Dirk-Jan van Geemen, naar de locatie aan de overkant gebracht. Geweldig mooi om op deze manier naar de plaats van bestemming gebracht te worden en zo aan de Beach Challenge te beginnen. Vrijwilligers van KNRM Marken en Dirk-Jan van Geemen, heel, heel hartelijk bedankt!
 
Ondanks een beetje regen begonnen ongeveer 45 jongeren uit de verschillende Waterlandse gemeenten aan de Beach Challenge. Het surfstrand van Hemmeland was omgebouwd tot een parcours met zes spellen. Het eerste spel was een bootjesrace en dat bracht de stemming er voor de rest van de middag goed in. Het team uit Marken werd tweede in deze race. Er volgen nog een sponzenloop, waterleidingspel, blind tafeldekken, 30 seconds, tweelingvoetbal en voetgolf. Niet in alle spellen was het team uit Marken even goed, maar het tweelingvoetbal werd met een 3-0 voor Marken goed afgesloten.
 
Na de Beach Challenge werden alle deelnemers naar het jeugdhonk in de Opstandingskerk vervoerd. Daar stond een heerlijke en zeer uitgebreide barbecue  klaar. Hier werd ook de definitieve uitslag van de Beach Challenge bekend gemaakt. Team Marken pakte de gedeelde tweede plek. De wisselbeker ging net als vorig jaar naar Monnickendam.
 
Al met al een heel geslaagde activiteit voor onze jongeren en wij kijken nu al uit naar de editie van volgend jaar.
 
De organisatie van Beach Challenge 2019.
 

Bron: Kees Kersbergen, vrijdag 12 juli 2019

naar Marker Nieuws indexpagina