naar Marker Nieuws indexpagina
Dominee Klink bevestigd in het ambt van predikant op Marken
Dominee Huib Klink luistert naar de bevestigingsvoorwaarden, voorgedragen door z'n neef ds. H. Klink (buiten beeld)
 Liturgie bevestigingsdienst dominee H.Z. Klink 
 
Hubrecht Zeger (Huib) Klink is zondagmiddag in een ‘uitverkochte’ Patmoskerk op Marken officieel bevestigd in het ambt van predikant van de Protestantse Gemeente Marken. In de Patmoskerk werd dominee Klink in het ambt bevestigd door z’n neef, ds. H. Klink uit Hoornaar (Zuid-Holland).
 
Ds. H. Klink deelde aan het begin van de kerkdienst mede, dat de Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Marken een beroep heeft uitgebracht op Huib Klink. Huib is toegelaten tot het ambt van dienaar des Woords in de Protestantse Kerk in Nederland. De beroepingsprocedure in de Protestantse gemeente Marken is op wettige wijze en in goede orde verlopen en er zijn geen wettige bezwaren ingebracht. Zo is er voldaan aan alle voorwaarden die in de kerkorde worden gesteld voordat tot de bevestiging kon worden overgegaan.
 
Muzikale medewerking was er onder andere van het Christelijk Gemengd Koor 'Marcantat' onder leiding van Ike Wolters.
 
Aan het einde van de dienst waren er toespraken van ds. H. Klink, voorzitter Kerkenraad Cees Visser, namens de werkgemeenschap Charlotte Kremer-Elzinga en tot slot nam de ‘nieuwe’ dominee zelf nog even het woord.
 
Na afloop van de kerkdienst was iedereen in de gelegenheid de nieuwe dominee en zijn vrouw Willy te ontmoeten en te feliciteren.
 
 Liturgie bevestigingsdienst dominee H.Z. Klink 
Foto's : Cees Zeeman

Bron: PepProductions, maandag 1 juli 2019

naar Marker Nieuws indexpagina