naar Marker Nieuws indexpagina
Milieustraat (grofvuil) per 1 augustus naar Purmerend
Gemeentewerf (personeel en materieel) naar Katwoude
 
Per 1 augustus 2019 sluit de milieustraat Waterland aan het Galgeriet in Monnickendam. Bewoners van Waterland kunnen vanaf die datum hun grofvuil brengen naar de Milieustraat Purmerend, Van IJsendijkstraat 186, 1442 LC Purmerend.
 
Verhuizing noodzakelijk
De verhuizingen van de gemeentewerf en milieustraat zijn noodzakelijk omdat de huidige locatie vrijgemaakt moet worden voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Galgeriet. Het Galgeriet wordt herontwikkeld tot woon, werk-en winkelgebied. Op de huidige locatie aan het Galgeriet zijn personeel, materieel en milieustraat gezamenlijk gevestigd. Dit gaat per 1 augustus gesplitst worden. De gemeentewerf (personeel en materieel) gaat verhuizen naar een nieuwbouwlocatie aan de Hoogedijk in Katwoude. Een nieuwe milieustraat (wegbrengen van grofvuil) is bij deze gemeentewerf op korte termijn helaas niet mogelijk. Daarom is, voor voorlopig vijf jaar, gezocht naar een alternatief. Van alle onderzochte mogelijkheden biedt het uitbesteden van de milieustraat aan de gemeente Purmerend de meeste voordelen. De oplossing is financieel het meest gunstig en er zijn geen ingrijpende maatregelen of
investeringen/vergunningen nodig.
 
Ruimere openingstijden
Het voordeel van de milieustraat Purmerend zijn de ruimere openingstijden.
 
Maandag
 van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.45 uur
Dinsdag t/m vrijdag
van 7.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.45 uur
Zaterdag
van 8.30 tot 14.30 uur
 
Legitimatie verplicht
De inwoners moeten zich kunnen legitimeren met paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. De milieustraat is niet toegankelijk voor tractoren en vrachtauto’s. Kinderen onder de twaalf jaar mogen in verband met de veiligheid de auto niet verlaten op de milieustraat.
 
Daarnaast blijft de grofvuil ophaalregeling van kracht in Waterland. Na aanmelding kunnen bewoners hun grofvuil één keer per maand laten ophalen.
 
Meer informatie
Voor meer informatie: www.waterland.nl/milieustraat. Door middel van een communicatiecampagne worden
bewoners geattendeerd op de verhuizing.
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 27 mei 2019

naar Marker Nieuws indexpagina