naar Marker Nieuws indexpagina
S.V. Marken MO17-1 KAMPIOEN!
Vandaag kon het dan zomaar gaan gebeuren… Op de een na laatste speeldag hadden we nog 1 punt nodig om ons tot kampioen van de eerste klasse te kronen. We wilden perse vandaag de titel halen omdat dit een rechtstreeks duel was tegen de nummer 2 KFC MO-17-1 uit Koog aan de Zaan. Dat dit voor ons een lastige uitwedstrijd is, bleek wel uit de afgelopen edities bij KFC. Bij verlies zou KFC 1 punt boven ons komen en klaar zijn met de competitie. Wij hebben dan binnenkort nog een laatste wedstrijd om ons te revancheren om alsnog de titel te kunnen pakken. Ons doelsaldo is veel beter dan dat van hen.
 
Het seizoen begon voor ons in januari en was heel onregelmatig qua wedstrijddagen. Dan weer eens een wedstrijd en dan weer een paar weken vrij. Ook speelden we in verhouding vaak uit (6 tegen 3). Dit heeft de meiden niet van slag gebracht. Waar we eerst nog wel eens een steekje lieten liggen na een week vrij, werden die potjes nu ook gewonnen.  De meiden realiseerden zich vanaf medio maart al dat het er in leek te zitten om te gaan strijden voor de bovenste plekken. Een wedstrijd verliezen bij de Foresters veranderde daar niets aan. Dat we dit alles doen zonder een vaste keeper geeft dit, in mijn, ogen, nog meer glans.
 
Sommige wedstrijden hebben we met iets minder goed voetbal kunnen winnen, maar er waren wedstrijden tussen, waaronder de aloude topper tegen Volendam, waar het echt smullen was. Deze wedstrijd was van zo een hoog niveau van beide partijen dat het gewoon puur genieten was. Als we dan, als team, ook nog de complimenten van de tegenpartij krijgen, dan mogen we ontzettend trots op de meiden zijn. Deze topper wisten we met 1-2 te winnen. Vanaf dat moment hadden we een gaatje gecreëerd met onze naaste concurrenten. Ook stelden jullie dit seizoen zo nu en dan inhoudelijke vragen over hoe de tegenstander ons bespeelde en hoe wij daar dan op konden reageren. Als ik aan die punten terug denk, blijkt maar weer hoe jullie gegroeid zijn. Voetbal is zo veel meer dan alleen tegen een bal aan trappen of er achteraan rennen. Maar ook als we in situaties terechtkomen die misschien “nieuw” voor ons zijn moeten we vertrouwen blijven houden en elkaar niet naar beneden praten! Jullie weten ongetwijfeld waar ik het over heb meiden.
 
Het draait bij ons niet om 1 of 2 speelsters die er ver boven uit springen. Wij hebben in ons team van alle disciplines wat. Zo hebben we kracht, snelheid, techniek, onverzettelijkheid, tactisch inzicht en een geweldige teamspirit. Elke dame van het team bezit wel een aantal van deze kwaliteiten wat ons team zo ver heeft gebracht. Ook kunnen meerdere meiden doelpunten maken wat ons voor een tegenstander gewoon heel lastig te bespelen maakt.
 
Maar vandaag dan de topper tegen KFC. In de dagen voor deze wedstrijd speelden zij nog een inhaalwedstrijd bij Hercules in Zaandam en die uitslag werd op de voet gevolgd. Dit gaf aan dat ze heel erg bezig zijn met het voetbal en hier al de hele week naar uitkeken. Er werd deze week ook scherp en goed getraind. Aan de voorbereiding zou het dus niet liggen! De wedstrijd wonnen we uiteindelijk en de meiden zijn, alweer voor de derde keer, KAMPIOEN van de eerste Klasse!
 
Van harte gefeliciteerd meiden! Jullie hebben dit dik verdiend en jullie hebben laten zien dat jullie er staan als het moet! Jullie zijn zo gegroeid als voetbalsters en in jullie persoonlijkheid dat wij, als trainers, er heeeel erg trots op zijn om dit met jullie mee te mogen maken!  Vandaag verdienen jullie alle lof en felicitaties!
 
Michel, Hein-Pieter en Simon,
Trainers van S.V. Marken MO17-1

Bron: Simon Kes, zaterdag 25 mei 2019

naar Marker Nieuws indexpagina