naar Marker Nieuws indexpagina
Ga mee op weilandsafari op Marken!
zaterdag 25 mei 2019, 14.00 - 16.30 uur
 
Waar: Marken, Familie Terlouw, Oosterpad 2
Wanneer : zaterdag 25 mei 2019, 14.00 - 16.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur met koffie/thee)
Voor wie : Kinderen 7-11 jaar, Kinderen 12-17 jaar, Volwassenen
Kosten : € 2,50 per persoon (pinnen niet mogelijk, graag gepast betalen)
Voor wie : Omdat we de weidevogels die we gaan spotten zo min mogelijk willen storen, wordt deze activiteit afgeraden voor hele jonge kinderen.
Kleding : Hou er rekening mee dat we op een boerenbedrijf zijn en in weilanden gaan lopen.
 Georganiseerd door : WNF-Regioteam Amsterdam eo
 
Kom zaterdagmiddag 25 mei op bezoek bij boer Terlouw in Marken en spot ‘de big five’ van het Nederlandse weiland! Leer meer over de schoonheid van de Nederlandse boerennatuur. Maak kennis met boeren met hart voor de natuur: ‘de rangers van onze weilanden’. En help mee om samen deze waardevolle natuur te beschermen.
 
Natuur op het boerenland
Het is voorjaar en dan is het weer volop genieten in de Nederlandse natuur. Op het boerenland helaas steeds minder, want natuur staat daar ernstig onder druk. WWF is dan ook druk bezig met het gezamenlijk ontwikkelen van oplossingen om boeren te stimuleren meer in balans met de natuur te werken. Want veel boeren willen wel! En gelukkig nemen vele boeren al actief maatregelen om planten, dieren en insecten op hun boerenland te helpen. Wat die maatregelen inhouden en welke dieren en planten daarvan profiteren vertellen wij je graag tijdens onze weilandsafari.
 
Details over het evenement
Op 25 mei gaan we op bezoek bij een aantal boeren om meer te leren over boerennatuur. We leggen je eerst uit wat dit precies inhoudt, om vervolgens samen de weilanden in te trekken om de ‘big five’ van het weiland te spotten. Welke dieren dat zijn? Daar kom je vanzelf achter!
 
Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in via vrijwilligers@wwf.nl, want het aantal plaatsen is beperkt en op=op.
 
Graag tot ziens!
 

Bron: WNF, vrijdag 24 mei 2019

naar Marker Nieuws indexpagina