naar Marker Nieuws indexpagina
Dag 3 van de Avond4daagse Monnickendam: 'Marken' 
woensdag 22 mei 2019
 
Vanavond stond dag drie van de Avond4daagse Monnickendam op het programma.  Vele deelnemers werden met de boten van de 'Volendam Marken Express' naar Marken gebracht.
 
Dit jaar werd alweer voor de 40e maal de avond-wandel-vierdaagse in Monnickendam georganiseerd. Met ook dit jaar weer vele honderden deelnemers.
 
10 km start was om 18.30 uur 
Lopen naar Marken en met de boot terug 
 
 5 km start was om 18:45 uur
Vanaf  het ’t Prooyen bij de firma Leguit en Roos links loop naar de lange brug. Overtocht Marken.
Vanaf de boot links, vervolgens met de bocht mee naar links bij 'De Taanketel' rechts aanhouden het voetpad op over de dijk. Bij de controle de dijk af (ter hoogte van de houten steiger), vervolgens links de IJsselmeerweg op, deze doorlopen met de bocht mee, bij t-splitsing rechts af de Minneweg op, deze uitlopen, rechtdoor Kerkbuurt - Buurterstraat, vervolgens linksaf (voor de Wilhelminabrug), einde Kerkbuurt recht Walandweg op. Langs achterzijde parkeerplaats. Rechts het Rietland in over de Beatrixbrug. Bij splitsing links aanhouden. Kets uitlopen op eind bij t-splitsing rechts Kets, Buurterstraat, bij 'De Verkeerde Wereld' links. Over de brug links aanhouden, Westerstraat terug naar de haven.
Loopkaart inleveren bij de boot
 
Onderstaand een kort foto verslag van de aankomst.
 
 
Dit jaar zet de gemeente zich extra in voor een Schone Avond4daagse. Een Avond4daagse waarbij zoveel mogelijk deelnemers bewust gemaakt worden van het belang van een schone omgeving en het voorkomen van zwerfafval.

Hoe ziet een schone Avond4daagse eruit?
De gemeente Waterland zet zich in voor een schone Avond4daagse door onder andere afvalzakken uit te delen, informatie te geven over zwerfafval, en een zwerfafvalbingo te organiseren. En roept iedereen op om zijn of haar herbruikbare drinkfles mee te nemen in plaats van een plastic wegwerpflesje. Daarnaast lopen er iedere avond twee ‘Party Prikkers’ mee in de wandeltocht. Deze opvallende figuren vragen op een ludieke manier aandacht voor een schone Avond4daagse.
 
 
Morgen dag vier..............de laatste dag.

Bron: PepProductions, woensdag 22 mei 2019

naar Marker Nieuws indexpagina