naar Marker Nieuws indexpagina
Klaas Peereboom wint Marker Jeu de Boules competitie 2018
Jan Dorland & Klaas Commandeur winnen dubbelkampioenschap
 
De Marker Jeu de Boules competitie 2018 werd afgelopen zondag afgesloten. Klaas Peereboom mocht als winnaar de 'beker met de grote oren' in ontvangst nemen. Jan Dorland en Klaas Commandeur kregen de 'Sang Real de Boules' overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap.

De finalewedstrijden stonden in september 2018 gepland, maar de weersomstandigheden gooide toen roet in het eten. Daarom werd afgelopen zondag deze wedstrijden gespeeld. In de afgelopen zomer werd er in diverse poules gespeeld om een zo gunstig mogelijke plaats in de finales van afgelopen zondag te bemachtigen. Uiteindelijk werd Klaas Peereboom winnaar en tweede werd Sijmen Commandeur van het seizoen 2018. De finalisten speelden twee partijen tegen elkaar, waarbij het 2-0 werd in het voordeel van Klaas (13-8 en 13-11). Alles vond plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken. Tevens werd er met de aanwezigen een dubbelkampioenschap gespeeld. Hier werd gestreden om de 'Sang Real de Boules', de cup met de grote oren als kunstwerk op doek van Bob Sinkeler. Jan Dorland en Klaas Commandeur wonnen de finale met 13-7 van Pieter de Wit en Geertje Zeeman.
 
Ook dit jaar was er een ‘Triple Toernooi’. Onder de aanwezigen werden middels loting  teams samengesteld van drie personen. De punten die werden behaald, werden individueel bijgeteld. Aan het eind waren Klaas Peereboom, Neeltje Kaars, Pietertje Commandeur en Jan Schipper, met allen 41 punten, de ‘Triple kampioenen’ en zij mochten drie flessen prosecco in ontvangst nemen. De flessen werden zondagmiddag door de gehele groep ‘soldaat gemaakt’.
 
Klaas Peereboom, Neeltje Kaars, Pietertje Commandeur en Jan Schipper waren de ‘Triple kampioenen
Sijmen Commandeur en Klaas Peereboom Jan Dorland en Klaas Commandeur
Finale dubbelkampioenschap
Klaas Commandeur Geertje Zeeman
Pieter de Wit Jan Dorland
Finale competitie
Sijmen Commandeur Klaas Peereboom
Prijsuitreiking
Jan Commandeur deed de prijsuitreiking  
 Archief 'Jeu de Boules op Marken' 

Bron: PepProductions, zondag 19 mei 2019

naar Marker Nieuws indexpagina