naar Marker Nieuws indexpagina
Is er iets in de openbare ruimte kapot? Meld het via de 'MOR'
Melding Openbare Ruimte (MOR) in de gemeente Waterland
 
Is er iets kapot bij u in de buurt? Bijvoorbeeld een lantaarnpaal of stoeptegel? Is er sprake van rondslingerend afval, vernielingen of overlast? Meld het ons!
 
De "openbare ruimte" is een verzamelnaam voor de plekken die wij allemaal gebruiken. Zoals pleinen, wegen, sportvelden, parken. Daarom is het belangrijk dat die plekken veilig en netjes zijn. Soms gaat er iets stuk en daardoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Bij direct gevaar kunt u telefonisch contact met ons opnemen.
 
Omschrijf in het veld ‘omschrijving’ alstublieft zo kort en duidelijk mogelijk:
* wat het betreft
* waar het is
 
Vul ook uw contactgegevens in zodat wij u kunnen benaderen als we eventueel nog een vraag hebben over uw melding.

Let op: dit formulier is alleen te gebruiken voor inwoners van de gemeente Waterland; dus voor inwoners uit Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude.
 
Zo werkt het
Procedure
Zo geeft u een melding of klacht over de openbare ruimte door:
 
* U neemt contact op met de gemeente.
 
* U geeft door:
1. uw naam en adres
2. een duidelijke omschrijving van uw klacht
3. eventuele foto’s of tekeningen
 
Hoe lang duurt het
Hoe lang het duurt voor uw melding wordt opgelost, hangt af van het soort melding. Voor veel meldingen is er een afhandelingstermijn van 5 werkdagen. Urgente meldingen worden dezelfde dag nog opgelost. Weersomstandigheden zoals extreme kou, sneeuw of storm, kunnen werkzaamheden vertragen, waardoor meldingen niet op tijd afgehandeld kunnen worden. Voor sommige werkzaamheden, zoals een grote storing in de openbare verlichting, zijn we afhankelijk van de snelheid van andere bedrijven, zoals Liander.
 
Ook wordt veel onderhoud aan de openbare ruimte in vaste rondes en op vaste data gedaan. Denk daarbij aan gras maaien, snoeien, lampen vervangen en of schilderwerkzaamheden. Daar wordt alleen van afgeweken als er gevaarlijke situaties zijn of dreigen te ontstaan.
 
 
 Melding Openbare Ruimte (MOR) 
 
* De link staat ook op index pagina van Marker Nieuws *

Bron: PepProductions, zondag 19 mei 2019

naar Marker Nieuws indexpagina