naar Marker Nieuws indexpagina
Hal van Het Trefpunt op Marken is verduurzaamd
Voorzitter Agnes Boes lichte de aanleiding tot de veranderingen toe
 
De hal van dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken heeft de afgelopen maanden een kleine metamorfose ondergaan. Muren zijn gestukadoord en hebben een kleur gekregen, verlichting is aangepakt en er is een schuifdeur naar de toiletten geplaatst. Dit is een kleine greep aan werkzaamheden die de afgelopen tijd heeft plaats gevonden in de hal van het dorpshuis aan de Kerkbuurt.
 
Zondagmiddag was er een feestelijke heropening, waarbij geheel Marken was uitgenodigd, maar in het bijzonder de vele vrijwilligers die de werkzaamheden hebben uitgevoerd. De middag begon rond de klok van vier en om kwart voor vijf was er een officieel moment.
 
Voorzitter Agnes Boes, van Stichting Dorpshuis Het Trefpunt, nam voor dit officiële moment de microfoon ter hand. Zij lichte de aanleiding tot de veranderingen toe. Ook werden alle vrijwilligers, die hebben meegewerkt, bij name genoemd. De Stichting Duurzaam Waterland mocht niet vergeten worden. Deze Stichting subsidieert openbare instellingen die willen verduurzamen. En zo kreeg het dorpshuis een financiële bijdrage om in de hal het glas te vervangen door HR++ (€ 1.800,-) en de verlichting is volledig van LED lampen voorzien (€ 1.500,-). Tevens heeft de eigenaar van het dorpshuis, de Wooncompagnie, ook financieel bijgedragen aan de kosten van het schilderwerk. De Wooncompagnie is zeer content met het eind resultaat.
 
Als laatste bracht voorzitter Boes, samen met de vele aanwezigen, een toost uit op de goed verlopen verbouwing. Daarna was het tijd voor muziek. Deze werd gebracht door Kees Nor en kon iedereen onder het genot van een hapje en drankje napraten.
 
Er wordt een toost uitgebracht

Bron: PepProductions, zondag 24 maart 2019

 
ARCHIEF RENOVATIE HAL
12994 Hal van Het Trefpunt op Marken is verduurzaamd Bron : PepProductions, zondag 24 maart 2019
12944 Nieuwsbrief dorpshuis Het Trefpunt - maart 2019 Bron : Dorpshuis Het Trefpunt, donderdag 14 maart 2019
12846 Muren in de hal van dorpshuis Het Trefpunt krijgen kleur Bron : PepProductions, vrijdag 8 februari 2019
12802 Muren zijn gestukadoord van hal dorpshuis Het Trefpunt Bron : PepProductions, donderdag 24 januari 2019
12774 Hal van dorpshuis Het Trefpunt wordt gerenoveerd Bron : PepProductions, woensdag 16 januari 2019
 
naar Marker Nieuws indexpagina