naar Marker Nieuws indexpagina
Het speelseizoen kan weer beginnen op Marken
Na voorjaarswerkdag in de speeltuin
 
De speeltuin aan de Zuiderzeeweg op Marken is weer klaar voor speelseizoen. Afgelopen zaterdag vond de voorjaarswerkdag plaats. De weersomstandigheden waren voortreffelijk en het bestuur van Stichting Speeltuin Marken en vele enthousiaste vrijwilligers waren naar de speeltuin gekomen om de handen uit de mouwen te steken.
 
Werkzaamheden
De valveilige ondergronden zijn aangeharkt, de paden schoongeveegd, de muziekbox geplaatst en alle speeltoestellen kregen een onderhoudsbeurt.
 
Meerjarenplan
Tijdens de wintermaanden heeft het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken over een meerjarenplan nagedacht. De ideeŽn zijn op papier gezet en worden de komende tijd verder uitgewerkt. Het aanwezige groen is onderdeel van dit meerjarenplan en de eerste concrete stappen zijn hierin genomen en tijdens de speeltuinwerkdag van afgelopen zaterdag uitgevoerd.
 
De niet-kindvriendelijke bossages, overhangende takken en hinderlijke boomstronken en hekwerk zijn verwijderd. De ondergrond is omgespit en geŽgaliseerd. De gemeente Waterland heeft vijf nieuwe bomen ter beschikking gesteld en die zijn op deze dag geplant.
 
Het bestuur was weer zeer blij met de grote opkomst vrijwilligers. Al jaren helpen een trouwe club mensen van jong tot oud. Trotse vrijwilligers en blije kinderen. Een mooi resultaat voor de Marker speeltuin!
 

Bron: PepProductions, zondag 24 maart 2019

naar Marker Nieuws indexpagina