naar Marker Nieuws indexpagina
Luzette Kroon in Raad van Toezicht van de KNRM
Mevrouw Kroon zal per 1 juni 2019 toetreden samen met de heer Frits van Bruggen
 
De Raad van Toezicht van de KNRM zal per 1 juni 2019 uitgebreid worden met twee nieuwe leden. Het gaat om mevrouw Luzette Kroon en de heer Frits van Bruggen.  
 
Luzette Kroon (1967) is geen onbekende binnen de KNRM. “Sinds ik in 2012 betrokken ben geraakt bij de KNRM, heb ik steeds meer respect gekregen voor het werk dat onze vrijwilligers doen. Vooral de redders op het water, die regelmatig in zwaar weer erop uittrekken om mensenlevens te redden. Onze club is ontzettend belangrijk in het totale reddingswezen in Nederland. Daarom ben ik blij dat ik in de Raad van Toezicht een stevige rol mag gaan vervullen voor de belangen van de KNRM.” Luzette Kroon is sinds 2012 burgemeester van de gemeente Waterland. Daarnaast is zij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Zuiderzeemuseum, ambassadeur van de Stichting Vaarwens en lid van het bestuur Stichting Water Recreatie Nederland. 
 
Raad van Toezicht 
De Raad van Toezicht ziet toe op het functioneren van de Directie en de algemene gang van zaken. Daarnaast adviseert de Raad van Toezicht de Directie, gevraagd en ongevraagd, op alle gebieden die voor de KNRM van belang zijn. De Raad van Toezicht geeft goedkeuring aan het toekomstige beleid, dat wordt vastgesteld door de Directie. Naast het toezicht houden in formele zin zijn de leden van de Raad van Toezicht ook nadrukkelijk als vrijwilliger betrokken en verbonden aan de KNRM. Het netwerk van de leden wordt ook ingezet ter ondersteuning en realisatie van de doelstellingen van de KNRM.
 
Leden van de Raad van Toezicht per 1 januari 2018: 
R.P.M. (Rutger) van Slobbe, voorzitter
Mr. D.J.R. (Derk) Lemstra, vice-voorzitter
Ing. T.E. (Thecla) Bodewes
Drs. N.W. (Niek) Hoek
A.M. (Fons) van Rooij
Ir. K. (Klaas) Visser
 
 
Foto : Twitter Luzette Kroon

Bron: KNRM, donderdag 21 maart 2019

naar Marker Nieuws indexpagina