Verslag & Foto's : S.V. Marken - ZOB
Seizoen 2018-2019, zaterdag 16 februari 2019, uitslag 0-2
Marken delft onderspit tegen ZOB
Onder lenteachtige omstandigheden trad S.V. Marken aan in de eerste thuiswedstrijd dit seizoen tegen een club uit de regio Waterland, ZOB uit ZuidOostBeemster. Er stond flink wat op het spel voor beide teams, zowel  in de strijd om plaats twee als om de strijd om de tweede periode. De winnaar van deze wedstrijd zou goede zaken kunnen doen.

Marken startte prima aan de wedstrijd. Met enkele mooie, flitsende aanvallen werd ZOB onder druk gezet. Dit leidde tot enige kansen, maar een schot van Tijs Klaver werd geblokt en Ramon Veerman kon een voorzet van Roy Honingh niet helemaal onder controle krijgen om af te ronden. Een schot van Arno Boes belandde in het zijnet. Aan de andere kant kwam ZOB soms ook dreigend voor het doel van Jeffrey Koreman. Gescoorde werd er echter niet in een wedstrijd die eigenlijk niet echt op gang kwam, ondanks dat er dus wel het een en ander voor beide doelen gebeurde. Toch was het algehele gevoel dat Marken voor had kunnen, of misschien wel moeten staan.

In de tweede helft ontspon een heel ander spelbeeld. ZOB had de zaken veel beter voor elkaar en was de bovenliggende partij,. Dit leidde al snel tot een goal, toen Dennis Jansen met een diagonaal laag schot de stand op 0-1 bracht. Marken kon hier niet veel tegenoverzetten, het kwam gewoon niet door het blok van ZOB heen. Toen Jansen een kleine tien minuten later voor de tweede Zuidoostbeemsterse goal zorgde was de wedstrijd gespeeld en ging ook in het slot. Marken kon geen vuist meer maken en ZOB vond het wel prima en controleerde de wedstrijd. Toen Sebastiaan Peereboom na zijn tweede gele kaart kon inrukken was het pleit helemaal beslecht. Scheidsrechter Pedro Raven uit Bovenkarspel had, los van een klein opstootje na de rode kaart, een vrij makkelijke middag en floot na twee minuten blessuretijd af.

Door deze 0-2 nederlaag kunnen de aspiraties van Marken aangaande de tweede periode de prullenbak in, tenzij er echt een wonder gebeurt. Wel blijft Marken op plaats vier staan, hoewel de concurrentie iets dichterbij komt wat die plaats aangaat ZOB heeft nu alles in eigen hand in de tweede periode.

Volgende week opnieuw een op papier moeilijke wedstrijd, uit bij ASV Arsenal, dat speelt onder de rook van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Aanvang 14:30 uur.