naar Marker Nieuws indexpagina
'Alleen op de Wereld'
 

Afgelopen weekend heeft het jeugdtoneel op Marken zich van haar beste kant laten zien. Tijdens de twee voorstellingen, gespeeld op vrijdagavond 14 december en zondagmiddag 16 december Heeft 't Spotje zicht van haar beste kant laten zien. Jeugdtoneelvereniging ít Spotje speelde het stuk 'Alleen op de Wereld' onder leiding van regisseur Lowina Zondervan. 

Wie kent het verhaal van Alleen op de wereld van Hector Malot uit 1878 niet? Alle leden van jeugdtoneel ít Spotje op Marken nu zeker! Zij speelden afgelopen weekend vol overgave voor twee keer een volle zaal het gelijknamige toneelstuk dat op het boek geÔnspireerd is. Doordat de spelers de volle breedte van het toneel benutten en verhalenvertellers het verhaal verklaarden, was een minimalistisch decor voldoende om de sfeer goed neer te zetten. Enkele jongere kijkers vonden het zo zielig voor Remi dat ze een traantje moesten wegpinken. De hoofdrol werd met overtuiging door Sven Veer gespeeld. Natuurlijk ontbraken de lieve pleegmoeder (Yasmin Scheenhart) en valse pleegvader (Kyle Zeeman) niet waarbij de eerste samen met Maarten Willemse een paar toepasselijke maar ook  herkenbare popliedjes zong. Tot het einde toe bleef het spannend of Remi met als bewijs het zwanendonzen manteltje zijn echte ouders zou terug vinden. En daarmee de plannen van zijn boosaardige oom (Britt Peereboom) zou dwarsbomen.  Gelukkig voor de kleine kijkertjes op de eerste rij gebeurde dat waarna een prachtig feest op het toneel losbarstte. 

 

Complimenten voor de spelers en al die andere vrijwilligers die tweemaal voor een volle zaal een prachtig verhaal op de planken tot leven brachten. Er was meer dan een jaar geoefend en dat wierp zijn vruchten zeker af. De cast telde negen debutanten die zich met gemak met de meer ervaren spelers konden meten.

 

Bron: Adriana Stam, maandag 17 december 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina