naar Marker Nieuws indexpagina
50 jaar gehuwden uitgenodigd op Waterlands gemeentehuis (video)
vrijdag 14 december 2018 / Omroep PIM
Gastvrouw burgemeester Luzette Kroon verwelkomde maar liefst 23 echtparen op het gemeentehuis die in 1968 zijn getrouwd.
Vorig jaar is de gemeente Waterland gestart met dit initiatief. En ook eerder dit jaar was er al een eerste groep echtparen uitgenodigd die in 1968 in het huwelijksbootje waren gestapt. Een feestelijk versierde zaal in kerstkleuren was vandaag het decor van de ontvangst; samen met koffie en taart.

Burgemeester Kroon verwelkomde ieder persoonlijk en hield een toespraak in de vorm van een quiz. Want de klok ging terug naar de herfst en winter van 1968. Weet u nog: wie werd in april van dat jaar vermoord? Inderdaad, Marten Luther King. En wie op 5 juni van dat jaar? Robert Kennedy. Welke oorlogen waren er zoal en de gedachten gingen uit naar Vietnam en Biafra.

Natuurlijk waren er ook leuke momenten en gebeurtenissen. De fabeltjeskrant met Bor de Wolf, Ada Kok wint goud in Mexico, de club van Rome komt bij elkaar, en Ajax wordt landskampioen. De meesten herinnerden zich de gebeurtenissen goed en zongen mee met Heintje “Ich bau dir ein Schlosz”, de hit van dat jaar.
 
Aan de tafels was het aangenaam gezellig en de stemming zat er goed in. Na een glas en een hapje was er tijd voor de groepsfoto. Met een mooie bos bloemen in de hand ging een ieder daarna weer huiswaarts.

Bron: Omroep PIM, vrijdag 14 december 2018

 
ARCHIEF 'VIJFTIG JAAR GEHUWDEN OP GEMEENTEHUIS'
  Trouwjaar : 2e halfjaar 1968  
12711 50 jaar gehuwden uitgenodigd op Waterlands gemeentehuis (video) Bron : Omroep PIM, vrijdag 14 december 2018
  Trouwjaar : 1e halfjaar 1968  
12078 50 jaar gehuwden uitgenodigd op Waterlands gemeentehuis (video) Bron : Omroep PIM, maandag 11 juni 2018
  Trouwjaar : 1967  
11503 Gemeentehuis Waterland gevuld met gouden echtparen (video) Bron : Omroep PIM, dinsdag 9 januari 2018
 
 naar Marker Nieuws indexpagina