naar Marker Nieuws indexpagina
Testrit van elektrische toeristentrein op Marken goed verlopen
“Al met al was het een geslaagde en leerzame dag” aldus Eddy Schipper
 
Een elektrische toeristentrein door Marken is voor vele een nieuw idee. Initiatiefnemer Eddy Schipper loopt er al een tijdje mee in z’n hoofd. “En de trein is niet alleen voor toeristen, Markers kunnen ook mee en krijgen ook nog een prijsreductie”, aldus Schipper. Woensdagmiddag was er een testrit en ’s avonds een bijeenkomst waarbij iedereen was uitgenodigd.
 
Testrit
Woensdag begon met een rit met de elektrische toeristentrein voor de inwoners van seniorencomplex ‘Voor Anker’ door Marken en naar de vuurtoren. Al deze personen waren na een paar meter rijden al enthousiast. Later in de middag was er een rit voor genodigden. Vele instanties waren aanwezig, zoals het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), de politie, een BOA, de gemeente Waterland, locale horeca en de pers.
 
De testrit begon bij de boerderij van de familie Terlouw. Als eerste werd koers gezet naar het parkeerterrein, waar naast het PPP-gebouw een halte gepland staat. Vervolgens naar de werven, Paard van Marken, Kerkplein, Marker haven en de toer eindigde weer bij de familie Terlouw. Op veel plekken kan de trein komen en draaien, daar de draaicirkel van de trein maar 8,5 meter is.
Na afloop had de politie nog wel een paar puntjes van aandacht. “Maar deze puntjes worden nog nader bekeken en besproken”, aldus Schipper.
 
informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst was goed bezocht. Na de uitleg van Eddy Schipper wat nu precies de plannen zijn waren er regelmatig goede vragen of opmerkingen welke Schipper daar waar mogelijk beantwoorde. Ook werden de relevante opmerkingen opgeschreven en die zullen in de verdere ontwikkeling van de plannen meegenomen worden volgens Schipper.
 
“Al met al was het een geslaagde en leerzame dag” aldus Eddy Schipper.
 

Bron: PepProductions, woensdag 12 december 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina