naar Marker Nieuws indexpagina
12 december informatiebijeenkomst over Elektrische Toeristentrein
U bent van harte uitgenodigd bij Boer Terlouw
 
Beste Marker,
 
Allereerst zal ik me even kort voorstellen voor als je me nog niet kent, mijn naam is Eddy Schipper, 50 jaar, ik ben een geboren en getogen ‘Mereker’ en woon op de Kets.
 
Ik heb het plan om volgend jaar een bedrijfje op te starten. Dit ga ik doen omdat ik al jaren de passie heb om Marken voor iedereen leuker, gezelliger en leefbaarder te maken. Dit heb ik ook al gedaan met het vrijwilligerswerk voor onder andere de Stichting Marker Jongeren en de Marker Evenementen Stichting.
 
Het plan is om iedereen van Marken en daarbuiten van ons mooie schiereiland te laten genieten door met een stille elektrische toeristentrein langs de hoogtepunten te rijden en dan voornamelijk daar waar de meeste toeristen niet zo snel (kunnen) komen. Hierdoor zal de toeristische drukte tussen het parkeerterrein en de haven door spreiding wat afnemen.
 
Vooral de minder valide mensen, de oudere mensen en de jonge gezinnen, die nu niet zo snel lopend of op de fiets naar bijvoorbeeld de vuurtoren kunnen, zijn mijn doelgroep.  De trein zal dan ook tenminste over twee rolstoelplekken beschikken en dat is uit te breiden naar acht.
 
Om te zien wat het nu eigenlijk inhoudt en hoe de route gaat, wordt er op woensdagmiddag 12 december 2018 een aantal keer met een soortgelijke toeristentrein door Marken gereden. Bovendien zal er 12 december ’s avonds vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden worden bij Boer Terlouw, Oosterpad 2 (achter de Marker Streekproducten winkel).
 
Ik wil je uitnodigen om deze informatiebijeenkomst bij te wonen, om te horen wat precies de bedoeling is, de trein te bekijken en om vragen te stellen.
 
Ik hoop dat ik, onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, je mag verwelkomen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Eddy Schipper
 

Bron: Eddy Schipper, dinsdag 4 december 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina