naar Marker Nieuws indexpagina
Annelies de Visser met vriendinnen in NOS Jeugdjournaal
maandag 12 november, aanvang 19.00 uur, NPO 3

Tot vandaag waren drie technologische innovaties in de race voor de Gehandicaptenzorgprijs. In willekeurige volgorde:
de ‘app signaLEREN’
de ‘Kindergebaren-app’
het ‘Digitaal programma voor psycho-educatie ‘Ziejewel’’
 
Afgelopen middag maakte de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) bekend, dat de ‘Kinderengebaren-app’ winnaar is geworden van de Gehandicaptenzorgprijs 2018. De prijs bestond uit een geldbedrag van € 10.000 euro en een kunstwerk beschikbaar gesteld door de Triodos bank.
 
NOS Jeugdjournaal
En aan deze gewonnen app werkte ook een inwoonster uit Marken mee, de elf jarige Annelies de Visser. Om die reden was de crew van het NOS Jeugdjournaal vandaag op haar school op Marken om Annelies daarover te interviewen, samen met haar vriendinnen. De opnames zijn gemaakt op basisschool ‘De Rietlanden’.
 
Cameraman Hans en presentatrice Malou hebben van twaalf tot half twee de dames geïnterviewd en gefilmd, wat vanavond vanaf 19.00 uur te zien is.
 
Kindergebaren-app
De applicatie zorgt dat kinderen met een auditieve beperking spelenderwijs kennis maken met gebaren. De gebaren in de video’s zijn gemaakt door achttien kinderen, waaronder Annelies, in de leeftijd van 5 tot 11 jaar, zowel kinderen met een auditieve beperking als horende kinderen. Naast het bekijken van video’s wordt ook de kennis van de kinderen getest via een quiz. De applicatie is ontwikkeld door NSDSK en zorgt voor een toename in gebaren woordenschat.
(NSDSK = Nederlandse Stichting voor Doven en Slechthorende Kind)

Annelies wordt geïnterviewd door Malou    

Bron: PepProductions, maandag 12 november 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina