naar Marker Nieuws indexpagina
Wereldwinkel en Workshop voor kinderen
Zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 november in de hal van de Patmoskerk
 
In het weekend van zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 november staat Stichting Ronoylion weer met de Wereldwinkel in de hal van de Patmoskerk.
 
Er zijn 3 openingstijden:
- zaterdagmiddag 3 november : van 14.00 tot 17.00  uur
- zondag 4 november : na de kerkdienst
- maandagavond 5 november : van 19.00 tot 20.00 uur
               
Op  zaterdagmiddag is er ook een koffiehoekje aanwezig om gezellig even neer te strijken.
 
Met het oog op Sinterklaas hebben we weer een collectie speelgoed, waaronder allerlei kinderboekjes, (ook voor kerst), reken- en telspelletjes, houten speelgoed, schrijfmateriaal, puzzels, enz.
 
Naast allerlei  kleine kadootjes is er een kersttafel met diverse kerstartikelen waaronder kinderboeken met het kerstverhaal, kaarsen, kerststalletjes en allerlei andere cadeaumogelijkheden, speciaal gericht op de komende Kerst. Ook is er een collectie kerstkaarten aanwezig in allerlei soorten.
 
En uiteraard maken Max-Havelaar-produkten  zoals thee, honing, snoepwaren en dergelijke ook weer deel uit van de stand. 
 
Alle producten uit de Wereldwinkel komen van kleine producenten uit ontwikkelingslanden die met de vervaardiging ervan in hun levensonderhoud voorzien. De producten worden thuis gemaakt, in groepsverband in werkplaatsen of in kleine fabriekjes. Door de afzet via de Wereldwinkel kunnen deze producenten een menswaardig bestaan opbouwen. Bovendien wordt met de winst op de producten vaak ook door en binnen de groep een kleinschalige vorm van sociale voorzieningen opgezet.
 
De opbrengst van dit weekend wordt gebruikt voor de aankoop van rijst- en maismolentjes. Door het gebruik hiervan hoeven boeren minder ver te reizen om hun granen te laten malen en ze beheren deze eenvoudige, maar zeer doeltreffende molentjes zelf.  Dit alles verbetert hun schrale inkomen, waardoor scholing, medische zorg en goede voeding voor de boerengezinnen ook veel beter bereikbaar worden.
 
 
Workshop voor kinderen
Op zaterdagmiddag 3 november is er tijdens de verkoop van de wereldwinkel in de Patmoskerk weer een workshop “Kerstwerkjes maken” voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 
Al eerder heeft Janny de Haan deze workshops georganiseerd en dit keer mogen de kinderen iets komen maken voor Kerst. Tussen 14.00 en 16.30 uur is zij aanwezig en kunnen kinderen voor € 3,50 onder haar begeleiding een prachtig kerstwerkje zelf maken.
 
Omdat ze aan elk kind voldoende aandacht wil geven bij het maken, worden er kleine groepjes gevormd. Wil je meedoen, mail dan even naar jannydehaan@planet.nl hoe laat je ongeveer komt, dan weten wij waar we op moeten rekenen.
WhatsAppen kan ook : 06-10934016.
 
De opbrengst van de kinderworkshop is voor Ronoylion, die met alle geld kippen,  geiten en varkens gaat kopen. Hierdoor gaan de boeren meer verdienen en kunnen zij hun kinderen naar school sturen.
 
                                                             Namens Stichting Ronoylion
                                                  Eef Visser (tel. 601582)
 

Bron: Eef Visser, woensdag 31 oktober 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina