naar Marker Nieuws indexpagina
Luutje Bakkertje heeft het naar haar zin in Swaensborch
Luutje met in haar handen haar tablet, zodat ze via Marker Nieuws het wel en wee op Marken kan blijven volgen
 
Zaterdag 20 oktober is mevrouw Luutje Kes-Schouten (Luutje Bakkertje) verhuisd naar verzorgingshuis ‘Swaensborch’ in Monnickendam. De redactie ging vandaag, drie dagen na haar verhuizing, op de koffie.
 
Luutje was de laatste persoon op Marken die nog dagelijks de Marker klederdracht droeg en dat was een historisch moment voor de klederdracht cultuur van Marken. In Swaensborch blijft ze de klederdracht ook dragen, zo lang het mogelijks is.
 
Haar kamer op de eerste etage is gezellig ingericht, met uitzicht op Autobedrijf Boom en het gebouw van de HOED (Huisartsen Onder Eén Dak). Ze heeft het er al aardig naar haar zin, al moet de televisie nog worden aangesloten. Ook in Monnickendam blijft ze haar favoriete spel Rummikub spelen. En dan heeft ze haar tablet nog, waar ze al aardig mee overweg kan.
 
De redactie kwam niet alleen op de koffie, ook vele Markers die voor dagbesteding op dinsdag naar het verzorgingshuis in Monnickendam  gaan, kwamen gezellig bij haar langs.
 
Binnenkort zal er ook nog een interview met Luutje volgen in het Noordhollands Dagblad (NHD), waarschijnlijk in het onderdeel 'Markant' op een zaterdag. De journalisten van het NHD hadden het nieuws van de verhuizing ook op Marker Nieuws gelezen.
 

Bron: PepProductions, dinsdag 23 oktober 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina