naar Marker Nieuws indexpagina
'Lekker Marken' was weer … lekker! (video)
zondag 7 oktober 2018 / Omroep PIM
De organisatie van 'Lekker Marken' had het weer mooi voor elkaar. De dames Cathelijne, Brenda en Leona zorgden voor een datum, afgestemde culinaire specialiteiten en mooi weer. En zo werd de zevende editie van Lekker Marken (in de winter heet het Wijnterfeest (Winterfeest op z’n Merekers) weer een succes.
 
In de zomer begint de voorpret al als de kaartverkoop begint tijdens de braderie op de Marker Havenfeesten. De kaarten waren al binnen 20 minuten uitverkocht.

Op een mooie nazomerse dag (Herfstdag kon je het vanwege het prachtige weer niet noemen) werd er volop ingezet op bokbier en lagen er pompoenen in mooie stillevens ter versiering. 'De Taanketel' had er een mooi receptje bij dat er feestelijk uitzag in een hoog glas met geplukt vlees. Een duo zong achtergrondliedjes, zodat de mensen binnen elkaar nog wel konden verstaan. 'Land en Zeezicht' koos voor vis, mul, uit de oven met een wijntje. De band Postman & the Ramblers begon pas na 'Lekker Marken' want ja, de bandleden liepen zelf ook een rondje Lekker Marken. Zanger Dion van Ark zong daarom in zijn eentje en maakte het binnen gezellig. Verder langs de haven zagen we diverse mensen heerlijk buiten zitten en kwamen we bij 'De Visscher' waar gastvrouw Emmy de Boer in zondagse klederdracht liet zien wat de keuken daar speciaal had gefabriceerd voor deze dag. Zanger Marcel Kramer vermaakte daar zijn publiek binnen en buiten op het terras met zijn liedjes zichzelf begeleidend op de gitaar.

De bocht om en naar 'Hof van Marken'. Een echtpaar uit België dat daar al drie jaar naast woont heeft Hof van Marken overgenomen sinds 1 september 2018. Yannick en Sara lieten hun Belgische roots duidelijk uitkomen in het gerechtje dat ze voor vandaag hadden gemaakt. Vorige eigenaar Guido hielp mee in de keuken. Jacob Klaver nam plaats achter de piano en de gasten binnen zongen al snel mee met “Kleine café aan de haven”.

Over zingen gesproken, Bertus Wolters van 'De Verkeerde Wereld' verzorgde zelf de muziek in karaokevorm! Een veelzijdig kok, dat zeker! En Emiel Kort deed het woord voor onze microfoon. Ook hier een heerlijk herfstig hapje, met kip en ragout.
Tot de volgende keer, bij het Wijnterfeest!
De Crew van Omroep PIM v.l.n.r. Thomas de Groot, Han Sleven en Patty de Jong
 

Bron: Omroep PIM, zondag 14 oktober 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina