naar Marker Nieuws indexpagina
Vrijwilligers gezocht voor project Voorleesexperts op Marken
 
Sociaal Cultureel Centrum 'De Bolder' in samenwerking met Karmac Bibliotheek zijn twee jaar geleden gestart met het project Voorleesexperts. Inmiddels lezen we voor bij meerdere kinderen en zijn we op zoek naar extra vrijwilligers voor Marken.
 
Het project Voorleesexperts is bedoeld om kinderen plezier te laten krijgen in het lezen en daarmee de taalontwikkeling te stimuleren bij gezinnen met  kinderen van 1 t/m 12 jaar met een taalachterstand.
 
Met dit project willen wij maatwerk bieden in het stimuleren van de spraaktaalontwikkeling. Wekelijks op een dag en op een vast tijdstip  komt een vrijwilliger thuis die zowel de kinderen als de ouders laat kennismaken met het voorleesritueel. Het doel is om de taalontwikkeling te stimuleren en daarmee ook het leesplezier.
 
Er wordt minimaal  tien weken voorgelezen. De voorleesvrijwilliger laat de ouders en kinderen langzaam wennen aan het interactief voorlezen. Ouders kunnen zelf het voorleesritueel in hun eigen taal voortzetten. De kinderen en hun ouders worden gestimuleerd om gebruik te maken van de bibliotheek. 
  • Wilt u als voorleesexpert aan de slag?
  • Kent u kinderen die baat hebben bij een voorleesexpert?
  • Wilt u gebruik maken van het project Voorleesexperts Waterland?
Neem contact op met Angela Kroon:
Email: info@debolder.com
Tel: 0299-650560
www.debolder.com
 

Bron: Angela Kroon, vrijdag 5 oktober 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina