naar Marker Nieuws indexpagina
Wethouder Purmerend komt met herziene memo over Milieustraat
 
De Purmerendse D66 wethouder Paul van Meekeren heeft een herziene memo gestuurd naar de raadsleden van de gemeente Purmerend aangaande de berichtgeving rondom de verplaatsing van de milieustraat van de gemeente Waterland naar Purmerend. In de herziene memo geeft hij aan wel ge´nformeerd te zijn door de wethouder van Waterland over het collegebesluit om de milieustraat te verplaatsen.
 
Stond in de eerdere memo nog dat de wethouder "via berichten in de media" op de hoogte was gebracht van het besluit van het college van de gemeente Waterland, in de nieuwe memo staat: "Per abuis is gisteren aan u een versie van deze memo verstuurd waarin niet alle informatie was verwerkt. Deze memo vervangt die van 26 september. Op dinsdag 18 september ben ik ge´nformeerd door de wethouder in Waterland over het door het college genomen besluit over het gebruik van de milieustraat Purmerend door de inwoners van de gemeente Waterland."
 
De rest van de tekst van de memo is ongewijzigd gebleven. De wethouder geeft daarin aan met de gemeente Waterland in gesprek te gaan over "de mogelijkheden en onmogelijkheden van het besluit".
 
Vorige week heeft het college van de gemeente Waterland het betrokken personeel ingelicht en een persbericht uitgebracht waarin zij het collegebesluit om de milieustraat te verplaatsen naar Purmerend. Donderdagavond is de raad ge´nformeerd. Op de vraag over de volgorde hierbij, gaf wethouder Astrid van de Weijenberg aan dat dit een collegebesluit is en dat raadsleden middels een motie bezwaar kunnen maken tegen dit besluit.
 
     
   
 Link naar omgeving van het bron document 

Bron: Gemeente Purmerend, vrijdag 28 september 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina