naar Marker Nieuws indexpagina
KNRM Marken krijgt cheque van organisatie Zwemmeland
een cheque groot € 1.500
Peter de Gooijer reikte de cheque uit aan Sijmon Zondervan
Zondag 2 september jongstleden werd voor de zesde keer ‘Zwemmeland‘ georganiseerd. Zwemmeland is een 3,5 kilometer buitenwater zwemtocht in de Gouwzee van Marken naar Monnickendam.
 
Wat begon als een test overtocht in 2012 werd vanaf 2013 een officiële uitdaging voor vele buitenwater zwemmers. Daarom werd in 2013 de Stichting ‘Aqua Dynamic’ opgericht, omdat de organisatie groter en professioneler wilde worden.  Deze stichting organiseert nu jaarlijkse ‘Zwemmeland’.
 
De twee reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) op Marken behoren bij de jaarlijkse begeleiding van de zwemmers en doen dat reeds vanaf de test editie in 2012 en daarom wilde de organisatie na zes jaar eens iets terugdoen. Om die reden werd het station maandagavond getrakteerd op een cheque groot € 1.500.
 
De cheque werd uitgereikt in het boothuis van het station aan de Marker haven door organisator Peter de Gooijer aan Sijmon Zondervan van KNRM Marken. De crew van station Marken was zeer verrast met deze financiële bijdrage en zegde gelijk de medewerking toe voor de zwemtocht in 2019.
Met dank Natascha Wiersma voor de foto's

Bron: PepProductions, maandag 10 september 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina