naar Marker Nieuws indexpagina
Er komt geen geldwisselautomaat in het PPP-gebouw op Marken
“De naburige Deen supermarkt is geen wisselkantoor”
 
Binnenkort zullen de toiletten worden opengesteld in het PPP-gebouw op Marken aan de Kruisbaakweg. Deze toiletten kunnen worden gebruikt, door eerst een euromunt van vijftig cent in de automaat aan de deur te stoppen. Maar als je geen vijftig cent munt hebt, wat moet je dan? De naburige supermarkt Deen zit niet te wachten op ‘wisselklanten’.
 
Geldwisselautomaat
Een geldwisselautomaat zou je denken, maar woordvoerster namens de gemeente Waterland, José van de Geer, meldde de redactie dat er geen geldwisselautomaat wordt geplaatst in verband met de inbraak gevoeligheid. (Het PPP-gebouw is eigendom van de gemeente Waterland).
 
Onder het informatiepunt aan de haven van Marken, zijn ook openbare toiletten aanwezig, die op dezelfde wijze kunnen worden geopend als aan de Kruisbaakweg. Maar als je ziet hoeveel personen geld komen wisselen in het informatiepunt voor de toiletten, kan je deze lijn ook doorzetten naar de toiletten op de parkeerplaats.
 
Deen is geen wisselkantoor
Navraag bij filiaalmanager Adrie van Lopik van de Deen supermarkt op Marken, blijkt dat er al regelmatig vele bezoekers aan Marken geld komen wisselen voor de parkeerautomaten en dat straks met de openbare toiletten dit aantal alleen maar gaat toenemen. Maar Deen gaat hier niet aan meewerken. “Als bezoekers geld willen wisselen, dienen deze bezoekers maar iets te kopen in de winkel, om aan ‘kleingeld’ te komen”, aldus Van Lopik. “We zijn geen wisselkantoor en daar kunnen we, zeker met drukte, niet aan beginnen”.
 
Schonmaak
De schoonmaak van beide openbare toiletten op Marken is door de gemeente Waterland uitbesteed aan Dick Koorndijk, uitbater van Café Restaurant ‘Land en Zeezicht’ aan de haven. Als het informatiepunt op de haven is gesloten, kunnen bezoekers geld wisselen bij Land en Zeezicht, maar hoe dit op het parkeerterrein zal gaan, de tijd zal het leren.
 

Bron: PepProductions, donderdag 30 augustus 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina