naar Marker Nieuws indexpagina
Herbenoeming burgemeester Luzette Kroon
De herbenoeming gaat in per donderdag 13 september 2018
 
De Commissaris van Koning in de provincie Noord Holland, Johan Remkes, heeft de gemeenteraad van Waterland in kennis gesteld van het Koninklijk Besluit van donderdag 12 juli 2018 omtrent de herbenoeming van burgemeester L.M.B.C. (Luzette) Kroon. De herbenoeming tot burgemeester van Waterland gaat in per donderdag 13 september 2018.
 
De eerste zittingsperiode van burgemeester Kroon loopt af per donderdag 13 september 2018. De herbenoeming geldt voor een periode van (opnieuw) zes jaar.
 
Burgemeester Luzette Kroon is een politicus van het CDA. Zij is geboren en getogen in West-Friesland waar ze opgroeide in Midwoud. Ze studeerde onder andere aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer en aan de HEAO. Van 2004 tot 2013 was ze actief in de lokale politiek als wethouder van de gemeente Drechterland. Ze was ook voorzitter van GGD Hollands Noorden en van het samenwerkingsverband de Westfriese Omringdijk. Landelijk was zij actief als secretaris van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en op diverse waterdossiers zoals het deltaprogramma IJssel-meergebied en zoetwater.
In augustus 2012 werd Luzette Wagenaar-Kroon voorgedragen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Waterland. 
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 23 augustus 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina