naar Marker Nieuws indexpagina
Wiegman kiest selectie voor laatste groepsduel tegen Noorwegen
dinsdag 4 september 2018 om 17.00 uur in de Intility Arena in Oslo
Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters geselecteerd voor het laatste groepsduel tegen Noorwegen in de strijd om WK-kwalificatie. De wedstrijd wordt op dinsdag 4 september om 17.00 uur gespeeld in de Intility Arena in Oslo.
 
Wiegman kan tijdens dit duel niet beschikken over Stefanie van der Gragt. De verdediger heeft last van een bovenbeenblessure. Ook keeper Jennifer Vreugdenhil, die nog niet volledig hersteld is van knieklachten, maakt geen onderdeel uit van de selectie. Haar plaats wordt ingenomen door 117-voudig international Loes Geurts. De doelvrouw heeft zich na een periode van afwezigheid weer beschikbaar gesteld voor Oranje.
 
Kwalificatie
Oranje is momenteel koploper in groep 3 met negentien punten uit zeven wedstrijden. Noorwegen heeft een achterstand van vier punten, maar heeft één duel minder gespeeld. Op vrijdag 31 augustus speelt Noorwegen om 20.00 uur een uitduel tegen Slowakije. Indien de Noren deze wedstrijd winnen moet Nederland op 4 september minimaal gelijkspelen om voor de tweede keer in de historie verzekerd te zijn van kwalificatie voor het WK.
 
Als Noorwegen op 31 augustus verliest van Slowakije is Nederland direct gekwalificeerd. Bij een gelijkspel tussen de Noren en Slowaken mag Nederland in Noorwegen met één doelpunt verschil verliezen. Wanneer Nederland en Noorwegen op 4 september evenveel punten hebben telt in eerste instantie het onderlinge resultaat, gevolgd door het doelsaldo. In deze kwalificatiereeks won Nederland op 24 oktober 2017 met 1-0 van Noorwegen.

 

 
Selectie:
Speelster:
Club:
Loes Geurts
Göteborg FC
Lize Kop
Ajax
Sari van Veenendaal
Arsenal
Dominique Bloodworth *
Arsenal
Anouk Dekker
Montpellier HSC
Merel van Dongen
Real Betis
Kika van Es
Ajax
Danique Kerkdijk
Bristol City
Desiree van Lunteren
SC Freiburg
Liza van der Most
Ajax
Siri Worm
Everton
Daniëlle van de Donk
Arsenal
Jackie Groenen
FFC Frankfurt
Inessa Kaagman
Everton
Jill Roord
Bayern München
Sherida Spitse
Vĺlerenga
Kelly Zeeman
Ajax
Lineth Beerensteyn
Bayern München
Ellen Jansen
Ajax
Renate Jansen
FC Twente
Lieke Martens
FC Barcelona
Vivianne Miedema
Arsenal
Shanice van de Sanden
Olympique Lyon
 
* Voorheen Dominique Janssen

 

Bron: KNVB Media, dinsdag 21 augustus 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina