naar Marker Nieuws indexpagina
Marker Wadden 8 en 9 september officieel geopend voor publiek
 
Het eerste eiland van Marker Wadden wordt op zaterdag 8 september 2018 officieel geopend. Het publiek is vanaf dan welkom in dit nieuwste stukje Nederland, waar een nieuw natuurgebied in ontwikkeling is. Het is nu nog een uitgestrekt zandgebied met enorme slibvelden, waar de prille natuur zich wel al laat zien en horen.
 
 Er kunnen wandelingen gemaakt worden tussen de 2,5 en 6 kilometer, want er zijn wandel- en vlonderpaden aangelegd en een recreatiestrand. Langs de paden staan verschillende vogelkijkhutten en de Steltloper, een spectaculaire uitkijktoren van twaalf meter hoog.
 
Tijdens het weekend van 8 en 9 september vaart een speciale veerdienst vanuit de Bataviahaven in Lelystad naar dit nieuwste stukje Nederland. Bezoekers met een eigen boot kunnen aanleggen bij de nieuwe steigers in de haven van Marker Wadden. Voor zowel de veerboot als het aanleggen met eigen boot is reserveren verplicht,
 
Alleen de ruim 250 hectare van het eerste eiland van Marker Wadden zijn toegankelijk voor het publiek. De ander vier eilanden van de eerste fase Marker Wadden zijn nog in aanleg.
 
 www.MarkerWadden.nl 

Bron: Marker Wadden, dinsdag 21 augustus 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina