naar Marker Nieuws indexpagina
Jan Commandeur winnaar Marker Open Jeu de Boules 2018
Het podium van de Marker Open Jeu de Boules 2018
 
Jan Commandeur is afgelopen weekend winnaar geworden van de Marker open Jeu de Boules 2018. In de finale won hij van Klaas Peereboom en Jan Schipper. Commandeur kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen uit handen van z’n mede finalisten.
 
De Marker Open Jeu de Boules werd zondag op het sportcomplex van Sportvereniging Marken gespeeld. Er waren achttien deelnemers, welke verdeeld waren in vier poules. De beste twee van elke poule gingen door naar de kwartfinale. Vervolgens volgde de halve finale en uiteindelijk de finale.
 
Halve finale
Achttien deelnemers werden rond de klok van twaalf verdeeld over vier poules. Na de poulefase gingen alle deelnemers door naar de play-off wedstrijden, waarbij de plaats in de poule bepaalde wie de tegenstander zou worden. Vervolgens speelden de overgebleven negen spelers de kwartfinale, waarbij Klaas Peereboom was vrijgeloot. In de halve finale won Klaas Peereboom van Bob Sinkeler (13-9) en Jan Schipper van Pietertje Commandeur (13-7). Jan Commandeur was vrijgeloot en ging dus zonder te spelen naar de finale.
 
Finale
In de finale van dit jaar stonden drie finalisten. De spelers speelden allen één keer tegen elkaar.  Jan Commandeur won van Klaas Peereboom (14-9), Klaas Peereboom won van Jan Schipper (13-1) en Jan Commandeur won van Jan Schipper (13-7) en won uiteindelijk Commandeur de Marker Open 2018. In 2008 en 2014 heeft Commandeur dit toernooi ook al een keer op z’n naam geschreven.
 
Het weer werkte zondag goed mee, zodat de wedstrijden zonder enige vertraging konden worden afgewerkt. Bij de prijsuitreiking  werd de grote wisselbeker door de nummers twee  en drie van het toernooi  uitgereikt aan de winnaar.
 
Het jaarlijks terugkerende jeu de boules evenement werd dit jaar voor het veertiende jaar georganiseerd en kende dit jaar één debutant.
 
Alle deelnemers aan de Marker Open 2018

** Halve finales **

Klaas Peereboom - Bob Sinkeler (13-9)  
Jan Schipper - Pietertje Commandeur (13-7)  
Jan Commandeur geeft uitleg over de finales Pieter de Wit en Bob Sinkeler

** Finales **

Jan Commandeur - Klaas Peereboom (14-9)  
Klaas Peereboom - Jan Schipper (13-1)  
Jan Commandeur - Jan Schipper (13-7)  
   

** Prijsuitreiking **

 Archief 'Jeu de Boules op Marken' 

Bron: PepProductions, zondag 19 augustus 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina