naar Marker Nieuws indexpagina
Onbespeelbaar B-veld bij Sportvereniging Marken
Voetbalveld onbespeelbaar door droogte
Zorgen bij Nederlandse voetbalclubs: over een paar weken begint het nieuwe seizoen, maar veel grasvelden liggen er belabberd bij. "Wedstrijden zitten er voorlopig niet in." Rond deze tijd van het jaar zou je prachtige groene velden moeten zien bij de Nederlandse voetbalclubs, maar het gras is op veel plekken geel, de ondergrond dor en droog.
 
KNVB
Velden van amateurverenigingen zijn vaak eigendom van de gemeente, zo ook bij S.V. Marken. In dat geval is de gemeente Waterland ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de velden. Meerdere gemeentes hebben advies gevraagd aan de KNVB over hoe ze de droogte moeten aanpakken. Om welke gemeentes het gaat, heeft de KNVB niet bekend gemaakt.
 
Gras is oersterk
Overigens kan gras best tegen een stootje. Al moet je wel geduld hebben. "Gras is oersterk", zei Gerard Schoenaker van J. de Ridder B,V,, specialist in het aanleggen van onder andere sportvelden. "Het ziet er nu overal geel uit, de bermen ook. Maar dat is volgend jaar gewoon weer groen. Als de wortels goed geworteld zijn, dan herstelt zich dat. En anders kan je altijd nog bijzaaien."
En vervolgens ging de redactie naar het IJsbaan terrein aan het Zereiderpad: een complete GROENE vlakte.

Bron: PepProductions, dinsdag 7 augustus 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina