naar Marker Nieuws indexpagina
Oppermachtig Rusland zet CP-team terug op aarde
zondag 5 augustus volgt troostfinale tegen Ierland
Het is een mooie verrassing voor de mannen van het Nederlands CP-team. Een voor een komen ze voorbij op het grote scherm tijdens de voorbespreking. Eric Gudde, Pierre van Hooijdonk, Marco van Basten en Jackie Groenen. Allemaal wensen ze Oranje succes voor de halve finale tegen Rusland. De boodschap: 'Als je het als team doet, is alles mogelijk'.
 
Dat is ook precies wat bondscoach Max Raeven in de afgelopen dagen zijn mannen in de oren heeft proberen te knopen. ‘Heb lef, toon initiatief’, houdt hij ze voor. In de praktijk komt daar helaas weinig van terecht. Het is niet dat Oranje niet wil, natuurlijk niet. Maar de Russen zijn simpelweg een maatje te groot. Of misschien zelfs wel twee. Dat het bij een 0-5 nederlaag eindigt, is dan ook niet meer dan logisch.
 
Rap tempo
Een minuut of vijf weet de thuisploeg de bezoekers nog van het doel van George van Altena af te houden, maar vanaf dan rijgen de Russische kansen zich in hoog tempo aaneen. Bij de eerste drie pogingen laat de doelman zien over prima reflexen te beschikken of staat het vizier nog niet op scherp, maar bij poging nummer vier is de achterstand onvermijdelijk; 0-1.
 
Even laait de hoop in de Oranje harten, wanneer Jeroen Schuitert combineert met Minne de Vos en Rik Rodenburg aan de rechterkant vrij op het Russische doel af kan stormen. Dan moet hij alleen de bal nog wel krijgen en dat blijkt een brug te ver. Via een kordaat Russisch been verdwijnt de bal over de zijlijn. Weg kans. Dichterbij een doelpunt komt Nederland in het eerste bedrijf niet, terwijl Rusland soepel uitloopt naar 0-2 en 0-3.
 
Frustratie
Daarmee is de hoop om er een echte wedstrijd van te maken wel vervlogen. Zonder zich bovenmatig in te spannen lopen de bezoekers in deel twee uit naar een 0-5 overwinning, terwijl ook het houtwerk nog twee keer wordt geraakt. Tot frustratie van Raeven. “Ik ben heel erg teleurgesteld in de manier waarop we hebben verloren. Dat heb ik ook net gezegd. We laten gewoon de koppies hangen nadat we op 0-1 achter komen. Niemand staat op. Dat mag nooit gebeuren.”
 
Er is maar een manier waarop we dit kunnen rechtzetten; door zondag de pannen van het dak te spelen
Woest was de coach al in de pauze geworden. Net als zijn assistent Jim van Alst. “Maar er is niemand die reageert. Net als in het veld. Ik kon de vogeltjes horen fluiten. Het gaat er niet om dat die jongens beter zijn, dat ziet iedereen. Maar het gaat om de manier waarop. We laten ons gewoon naar de slachtbank leiden. Dat vind ik onbegrijpelijk.”
 
Dit rechtzetten
Zondag rest nog de strijd om plek drie. Net als woensdagavond in het laatste pouleduel is Ierland dan de tegenstander. De eerste wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor de Ieren, maar plek drie is zeker mogelijk, denkt Raeven. “Er is maar een manier waarop we dit kunnen rechtzetten. Niet door een gesprekje morgen, maar door zondag de pannen van het dak te spelen en de derde plaats te pakken.”
-
Halve finales
Datum:
Wedstrijd:
 
vrijdag 3 augustus
Ierland - Oekraïne
0-3
vrijdag 3 augustus
Rusland - Nederland
5-0
 
Troostfinale
Datum:
Wedstrijd:
zondag 5 augustus (14.30 uur)
Ierland - Nederland
 
Finale
Datum:
Wedstrijd:
zondag 5 augustus (17.00 uur)
Oekraïne - Rusland
 
 Alle informatie over Euro 2018 CP Voetbal 

Bron: KNVB, vrijdag 3 augustus 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina