naar Marker Nieuws indexpagina
Bestrating komt omhoog door het zeer warme weer
 
De voortdurende droogte heeft een forse weerslag op de klinkerwegen en tegelpaden. Op willekeurige plaatsen komen spontaan tegels en stenen los te liggen en steken ze omhoog. Het is daarom vooral voor wielrijders oppassen geblazen.
 
Stenen en tegels op los zand
Straatwerk en tegelverhardingen worden altijd aangelegd op een zandbed. Dat zandbed is een beetje vochtig waardoor het stevig is en de tegels en stenen goed vasthoudt. Door de langdurige droogte en felle zon is al het vocht nu weg uit de ondergrond. Daardoor liggen stenen en tegels nu op los zand ze hebben geen steun meer. Dus als er iemand overheen rijdt, kunnen ze gaan bewegen en komen ze nog verder los te liggen.
 
Het straat en tegelwerk gaat daardoor hard achteruit. Helaas is daar praktisch niets tegen te doen. Gemeentes proberen met man en macht de zwakke plekken in te vegen met voegmateriaal om de stenen wat vaster te laten liggen. Maar verder zijn ze overgeleverd aan het weer. Sproeien zou helpen, maar is onbegonnen werk. Het wordt pas goed repareren als de ondergrond voldoende vochtig is- na regen. Weggebruikers opletten dus.
 
Onderstaand wat foto's van het Zereiderpad op Marken. (Van Wilhelminabrug tot Walandweg)
 

Bron: PepProductions, donderdag 2 augustus 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina