naar Marker Nieuws indexpagina
'Heel Mérèke Bakt' Marker Havenfeesten 2018 (video)
zaterdag 30 juni 2018 / Omroep PIM
Tijdens de 29e editie van de Marker Havenfeesten werd dit jaar voor de derde keer de wedstrijd 'Heel Mérèke Bakt' georganiseerd. Dit keer ging de strijd om wie de beste cake van Marken wist te bakken.
 
Alle deelnemers van de wedstrijd werd gevraagd om zaterdagochtend 30 juni twee cakes mee te nemen. Daarvan ging er een klein stukje naar de jury, en de rest werd verkocht voor het goede doel. Elk jaar wordt er tijdens de Marker Havenfeesten namelijk ook stilgestaan bij een goed doel. Tijdens verschillende onderdelen van de Havenfeesten wordt er geld opgehaald voor dit goede doel. Dit jaar was dat 'Stichting Alzheimer Nederland'.

De organisatie van 'Heel Mérèke Bakt' is, net als de rest van de Marker Havenfeesten, in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES). Deelnemers kregen bij inlevering van hun cakes een 'schuilnaam'. Dit zodat de beoordeling door de jury volledig anoniem gebeurd.

De deskundige jury werd voorgezeten door de in Waterland geen introductie behoevende Kees Gutter. Verder zaten Rudolf Stooker (bakker bij Kees Gutter) en Linda Binken (namens de MES) in de jury. Zij hadden de moeilijke taak om uit 12 deelnemers de allerbeste cake te kiezen. De cakes werden beoordeeld op onder andere smaak, structuur, vulling en originaliteit. En terwijl de jury de verschillende inzendingen beoordeelde werden de cakes met een bijbehorende kop koffie verkocht voor het goede doel tijdens het 'Koffie-uurtje'.

Na uitvoerig beraad wist de jury toch tot een unaniem eindoordeel te komen. De beste cake van Marken is gebakken door Jona Pasdeloup. Zij mag zich een jaar lang 'Marker bakker van 2018' noemen. Tweede werd Myrna van der Paal en de derde plaats ging naar Wolmet Stooker-van Riel.
Na afloop van de Marker Havenfeesten werd de opbrengst van de verschillende activiteiten voor Stichting Alzheimer Nederland bekendgemaakt. Eddy Schipper van de Marker Evenementen Stichting: "Het koffie-uurtje heeft € 410,85 opgeleverd. Daarnaast is de opbrengst van de veiling van het eerste pondje paling ook aan Stichting Alzheimer Nederland geschonken (€ 200) en de opbrengst van de collecte van de kerkdienst is ook voor Stichting Alzheimer Nederland. De collecte heeft € 723,47 opgebracht. Al met al dus een mooi bedrag van  € 1.334,32. De MES rond het bedrag af naar 1.400 euro en zal dit aan Stichting Alzheimer Nederland overmaken."
 
Koffieuurtje
€      410,85
Veiling eerste pondje paling
€      200,00
Collecte Kerkdienst
€      723,47
Aanvulling MES
 €        65,68
 
 
TOTAAL:
€   1.400,00
 

Bron: Omroep PIM, woensdag 4 juli 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina