naar Marker Nieuws indexpagina
Onderhoudswerkzaamheden N518 naar Marken afgerond
Provincie bedankt Eilandraad Marken voor samenwerking
Gedeputeerde Joke Geldhof en Jaap Boes van Eilandraad Marken. Op de statafel de sculptuur.
 
De onderhoudswerkzaamheden aan de N518, de provinciale weg naar Marken, zijn op vrijdag 29 juni afgerond. De werkzaamheden hebben er voor gezorgd dat Marken bereikbaar blijft en de verkeersveiligheid is verbeterd. De wensen van de inwoners van Marken zijn zoveel mogelijk meegenomen bij het veiliger maken van de weg.
 
De N518 loopt van Monnickendam tot Marken. Tijdens een feestelijke bijeenkomst om de omgeving en de Eilandraad Marken te bedanken voor hun geduld en begrip heeft de provincie Noord-Holland  een sculptuur in de vorm van een uil van de lokale kunstenares Trix Oostermann overhandigd. De uil symboliseert kennis, inzicht en een scherpe blik. Gedeputeerde Joke Geldhof: “De mensen die wonen, werken en leven rondom de provinciale wegen zien wij als omgevingsexperts. Hun gebruikerservaring en –oplossingen willen wij, waar mogelijk, integreren in onze wegontwerpen. De Eilandraad Marken heeft daar bij het groot onderhoud aan de N518 een belangrijke bijdrage aan geleverd.”
 
Wensen uit de omgeving
Een belangrijke wens van de gebruikers van de N518 was om de snelheid van 80 km/uur te behouden en dat het mogelijk blijft om landbouwverkeer in te halen. Verder was het belangrijk voor de eilandbewoners om bereikbaar te blijven tijdens de wegwerkzaamheden.
 
Om de verkeersveiligheid te kunnen garanderen bij een maximum snelheid van 80 km/uur, was het noodzakelijk om een inhaalverbod op de N518 in te voeren. Op plekken met voldoende zicht is het wel toegestaan om alleen landbouwverkeer in te halen. Ook is het niet meer toegestaan dat fietsers in de wintermaanden op de N518 fietsen. Dankzij een speciale 3D-freestechniek heeft de aannemer het mogelijk gemaakt om de weg naar Marken bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden.
 
Jeroen Mansveld opende de ochtend  
Gedeputeerde Joke Geldhof  
De feestelijke taart Onthulling van de sculptuur
  Jaap Boes
Medewerker van Van Gelder  
Foto's : Pep

Bron: Provincie Noord-Holland, vrijdag 29 juni 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina