naar Marker Nieuws indexpagina
Wiegman kiest selectie voor duels met Noord-Ierland en Slowakije
Vrijdag 8 juni uit tegen Noord-Ierland en dinsdag 12 juni thuis tegen Slowakije

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Slowakije. Op vrijdag 8 juni hervat Nederland de WK-kwalificatiecampagne met een uitduel tegen Noord-Ierland in Portadown. Vier dagen later, op 12 juni, staat de thuiswedstrijd tegen Slowakije op het programma. In het Abe Lenstra stadion in Heerenveen zijn alle 24.000 kaarten inmiddels verkocht.
 
Opvallend in de selectie is dat Tessel Middag er voor het eerst sinds april 2017 weer bij zit. De middenvelder van Manchester City keert terug van een kruisbandblessure. Vivianne Miedema is momenteel niet fit genoeg om aan te sluiten en maakt daarom geen onderdeel uit van de selectie.
 
In deze kwalificatiereeks voor het WK vrouwenvoetbal in 2019 speelde het Nederlands vrouwenelftal al eerder tegen Noord-Ierland en Slowakije. In Eindhoven eindigde het duel tegen Noord-Ierland op 6 april 2018 in een 7-0 overwinning. De Oranjevrouwen bewaren ook goede herinneringen aan de wedstrijd tegen Slowakije. In Senec wist Nederland op 24 november 2017 met 0-5 te winnen van de Slowaken.

Oranje is momenteel koploper in groep 3 met drie punten voorsprong op Ierland. Noorwegen heeft een achterstand van vier punten, maar heeft één duel minder gespeeld. Voor Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap in Frankrijk. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket.
 
Programma WK-kwalificatie
Datum
Wedstrijd
vrijdag 8 juni
Noord-Ierland - Nederland
dinsdag 12 juni
Nederland - Slowakije
dinsdag 4 september
Noorwegen - Nederland

Bron: KNVB Media, dinsdag 29 mei 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina