naar Marker Nieuws indexpagina
Wethouder Bekhuis onthult eerste nieuwe toeristische bewegwijzering op Marken
 
Wethouder Gabriëlle Bekhuis heeft deze morgen de eerste nieuwe bewegwijzering onthult nabij de Beatrixbrug op Marken. Op Marken wordt alle 'oude' bewegwijzering vervangen door de nieuwe borden.
 
De oude witte borden worden vervangen door nieuwe bruine en blauwe borden. Er wordt gebruikt gemaakt van een internationaal geaccepteerd en toegepast systeem. De nieuwe borden zorgen voor een uniform beeld in alle kernen en het voorkomt wildgroei van borden. Bovendien helpt het ‘zoekend verkeer’ om makkelijker de weg te vinden en dat bevordert natuurlijk de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid.
 
Noot van de redactie
De plek van de bewegwijzering, op de foto, wordt nog aangepast. De redactie heeft het bedrijf hier deze morgen over gesproken. Toen de redactie de medewerker sprak, stond het bord reeds in het beton. Maar de bewegwijzering naast de Beatrixbrug dient minimaal een halve meter vanaf de weg te worden geplaatst, anders is dit bord snel 'naar de Filistijnen', door spiegels van wat grotere voertuigen, denk aan de brandweerauto.
 
Bent u een toeristisch ondernemer en wilt u weten of u in aanmerking komt voor zo’n bord?
 Richtlijnen omtrent de toeristische bewegwijzering 

Bron: PepProductions, dinsdag 15 mei 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina