naar Marker Nieuws indexpagina
Koningsdag op Marken weer een groot feest (video)
vrijdag 27 april 2018 / Omroep PIM
Koningsdag op Marken betekent natuurlijk feest. En aangezien Markers prima weten hoe je een goed feestje moet bouwen, was het weer een fantastische Koningsdag op Marken!
 
De vijfde Koningsdag van Willem Alexander startte met een oranje zonnetje. De Oranjevereniging besloot om dit jaar het hele programma weer buiten te doen bij de Zonnewijzer op de klucht. De vorige twee jaar was het binnen, in het Trefpunt.

Maar eerst haalde muziekvereniging Juliana, allemaal in klederdracht, de kinderen op van De Rietlanden voor een rondje Marken. Ook de meeste kinderen waren in klederdracht, aangekleed door mama, bessie of tante. De hele stoet liep naar het Kerkplein voor de aubade. Ook de burgemeester, Luzette Kroon, was in klederdracht, geholpen door Neeltje en Jannetje. Naast haar stonden de gedecoreerden, de mensen die de dag ervoor een lintje hadden ontvangen, te stralen op het bordes. De kinderen zongen de bekende liederen, het Wilhelmus en het Mereker volkslied, uit volle borst mee (en sommigen uit verlegenheid wat zachter).

Carla Schipper van Juliana kwam met het bedrag dat de bazaar heeft opgebracht, 17.174,10! Een groot applaus volgde.

De kinderen gingen achter de muziek aan terug naar school en de vrijmarkt werd opgebouwd. De Oranjevereniging had de koffie klaar staan en op het podium kwam al snel de Havenbuurtband. De sfeer zat er goed in en het bleef droog. De Kokosmakronen namen het over en zongen hun zelfgemaakte en cover songs. En toen was het tijd voor de FourS! Vier jongens en een meisje, met drie eigen geschreven liedjes, de Sinaasappelrap, FourS en Pesten. Een top optreden! We gaan zeker nog meer van ze horen!

Afgesloten werd traditioneel met samenzang en Coverband Botr.

En het bleef nog lang gezellig op Marken...
 

Bron: Omroep PIM, zondag 29 april 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina