naar Marker Nieuws indexpagina
Project Voorleesexperts in de Gemeente Waterland
SCC 'De Bolder' in samenwerking met Karmac Bibliotheek zijn twee jaar geleden gestart met het project
 
Sociaal Cultureel Centrum 'De Bolder' in samenwerking met Karmac Bibliotheek zijn twee jaar geleden gestart met het project Voorleesexperts.
 
Het project Voorleesexperts is bedoeld om kinderen plezier te laten krijgen in het lezen en daarmee de taalontwikkeling te stimuleren bij gezinnen met  kinderen van 1 t/m 12 jaar met een taalachterstand in de gemeente Waterland.
 
Met dit project willen  wij maatwerk bieden in het stimuleren van de spraak- en taalontwikkeling. Wekelijks op een dag en op een vast tijdstip  komt  een vrijwilliger thuis die zowel de kinderen als de ouders laat kennismaken met het voorleesritueel. Het voorlezen kan ook plaatsvinden in De Bolder of de bibliotheek. Het doel is om de taalontwikkeling te stimuleren en daarmee ook het leesplezier.
 
Er wordt minimaal  tien weken voorgelezen. De voorleesvrijwilliger laat de ouders en kinderen langzaam wennen aan het interactief voorlezen. Ouders kunnen zelf het voorleesritueel in hun eigen taal voortzetten. De kinderen en hun ouders worden gestimuleerd om gebruik te maken van de bibliotheek. 
  • Wilt u als voorleesexpert aan de slag?
  • Kent u kinderen die baat hebben bij een voorleesexpert?
  • Wilt u gebruik maken van het project Voorleesexperts Waterland?
Neem contact op met Angela Kroon:
Email:
info@debolder.com
Tel.: 0299-650560
www.debolder.com
 

Bron: Karmac Bibliotheek, vrijdag 9 februari 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina