naar Marker Nieuws indexpagina
Groenvoorziening Waterland ruimt losse takken op van storm
Oud medewerkers van de Baanstede doen goed werk op Marken
 
Per 1 januari 2018 hield BaanStede op te bestaan. Medewerkers, woonachtig in de gemeente Waterland, kwamen in dienst bij de gemeente Waterland, afdeling groenvoorziening.
 
Deze medewerkers, waaronder Brian Schipper, waren vandaag op Marken de losse takken van de storm aan het opruimen.
 
 Ongetwijfeld kende u BaanStede en zijn medewerkers. U zag de bekende wagens in onze gemeente rijden en bijvoorbeeld medewerkers aan het werk in het openbaar groen. BaanStede zorgde ervoor dat mogelijkheden voor leren en werken worden gecreŽerd voor mensen die niet aan de slag komen op de reguliere arbeidsmarkt. Met ingang van 1 januari 2018 hield BaanStede echter op te bestaan. Dat betekende dat per die datum elke gemeente zelf ging zorgen voor mensen met een WSW-achtergrond dan wel met een uitkering op grond van de Participatiewet.
 
Binnen de gemeente Waterland en ook bij andere betrokken gemeenten werden daarvoor zelfstandige Leerwerkbedrijven opgericht. Naast het Leerwerkbedrijf gemeente Waterland zijn dat de Leerwerkbedrijven Werkom (gemeenten Zaanstad en Purmerend) en Stichting Werkplus (in Edam-Volendam). De in Waterland woonachtige doelgroep-medewerkers van BaanStede kwamen per 1 januari 2018 formeel in dienst van de gemeente Waterland.
 

Bron: PepProductions, donderdag 18 januari 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina