naar Marker Nieuws indexpagina
Stormschade op Marken
 
Zware tot zeer zware storm trof ons land. Inmiddels is het ergste voorbij. Lange termijn uitgesproken zacht weer.
Met luchtdrukdalingen tot maar liefst 13 hPa/3 uur trok een vinnige stormdepressie via de Ierse Zee en Engeland naar de wateren net ten noorden van de Waddeneilanden. De kerndruk van de depressie liep terug tot circa 975 hPa. Het systeem veroorzaakte vanochtend in de kustgebieden en op het IJsselmeer een zware storm, windkracht 10: kortstondig zelfs kracht 11. Vanmiddag neemt de naar west tot noordwest ruimende wind snel in kracht af. Het weerbeeld kenmerkte zich vanochtend vroeg door flink wat regen en in het noordoosten sneeuw. Later vielen er buien (met soms onweer en hagel), maar tijdens de middaguren is er ook geregeld zonneschijn.
 
Op de datum af 11 jaar geleden, 18 januari 2007, werd Nederland eveneens getroffen door een zware storm met in het gehele land uitschieters boven 100 km/uur. IJmuiden en Vlissingen kwamen uit op 126 km/uur. Die storm veroorzaakte nogal wat schade (snelwegen werden afgesloten) en er viel heel veel regen: Roden tapte 42 mm af.
(Bron : Jan Visser, 15.00 uur)
 
Onderstaan foto's van wat schade's op Marken.
 
Brandweer Marken kreeg om 11.18 uur een Prio 1 melding voor 'stormschade  De Pieterlanden' (maar er werd geen schade gevonden)   Thamiswerfstraat
Thamiswerfstraat Havenbuurt Buurt 2
Buurterstraat Noorderwerfstraat Noorderwerfstraat (dakpan op voorruit)
Noorderwerfstraat Taanketel Buurt 2
Buurt 2 Kets Kets
Buurterstraat Bandenpomp Bandenpomp
Vlag bij Deen aan de Bozenring Minneweg Lus nabij bushalte Minneweg

Bron: PepProductions, donderdag 18 januari 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina