naar Marker Nieuws indexpagina
OranjeLeeuwinnen met 24 speelsters naar trainingskamp in Spanje
waaronder Kelly Zeeman, van maandag 15 tot woensdag 24 januari 2018
 
Bondscoach Sarina Wiegman heeft 24 speelsters opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het trainingskamp in La Manga, Spanje.
 
De OranjeLeeuwinnen zijn van maandag 15 tot woensdag 24 januari 2018 in Spanje en spelen op zaterdag 20 januari om 19.00 uur een officiŽle oefeninterland tegen de Spanjaarden. Ook wordt er op dinsdag 23 januari een trainingswedstrijd gespeeld tegen Engeland.
 
Voor Victoria Pelova van ADO Den Haag is het de eerste keer dat ze bij de selectie zit van de OranjeLeeuwinnen. Opvallende afwezige in de selectie is rechtsback Desiree van Lunteren van Ajax. Van Lunteren is niet beschikbaar vanwege hamstringklachten.
 
Evenwichtige balans
Nederland stond zeven keer eerder tegenover Spanje. Van deze wedstrijden wonnen zowel Nederland en Spanje twee duels en speelden ze drie keer gelijk. De laatste wedstrijd tegen de Spanjaarden was op 30 oktober 2008 in de play-offs van de EK-kwalificaitie. Het Nederlands elftal won destijds, met 2-0, dankzij twee goals van Karin Stevens. Met deze overwinning plaatste het Nederlands vrouwenelftal zich voor het eerst voor een EK (2009).
 
Op vrijdag 6 april 2018 staat de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Noord-Ierland, op het programma.
 

Bron: KNVB Media, dinsdag 9 januari 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina