naar Marker Nieuws indexpagina
Kerstman & kerstvrouw bezorgen cadeaus op Marken (video)
zaterdag 23 december 2017 / Omroep PIM
Het was dit jaar al weer het 16e jaar op rij dat op Marken de Kerstman samen met zijn vrouw cadeaus rondbracht op de dag voor Kerstmis.
 
De Marker Evenementen Stichting (MES) organiseert in samenwerking met de Stichting Marker Jongeren (SMJ) al vele jaren de Kerstoptocht op Marken. Dit jaar was het al weer het 16e jaar op rij dat de Kerstman samen met zijn vrouw cadeaus rond ging brengen op de dag voor Kerstmis.

De stoet begon om 16.30 uur bij jeugdgebouw 'De Zonnewijzer' op de Kerkbuurt aan de rondrit over het voormalig eiland. Een aantal uur daarvoor waren de vele vrijwilligers al in touw om de “arrenslee” van de Kerstman in orde te maken. Deze werd voorzien van verlichting en geluid. En zo ging de prachtig verlichte slee samen met de Kerstman en zijn vrouw op weg over het schiereiland, terwijl uit de speakers allerlei Kerstliederen klonken.

Bij de organisatie van de Kerstoptocht konden de inwoners van Marken een cadeau inleveren met daarop een naam en adres. Die werden dan door de Kerstman en zijn vrouw langs gebracht. Veel inwoners gaven hier gehoor aan en dus duurde de rondrit vele uren. Maar bij elk huis werd de deur met een grote glimlach open gedaan.
 

Bron: Omroep PIM, dinsdag 9 januari 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina