Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - S.V. Spartanen (KNVB districtsbeker)
Seizoen 2020-2021, zaterdag 12 september 2020, uitslag 0-2
Mohammed el Boughlali (SV Marken) in actie met Joeri Zuiker
  Vandaag de laatste bekerwedstrijd thuis tegen zondag 2de klasser SV Spartanen, aftrap om 17.00 uur. Bij Marken startte Stephan Plat in de basis en ontbraken wegens blessures Tijs Klaver en Yort Willems. Alle overige spelers, zes totaal, hadden op de bank plaats genomen. Omdat ook het amateurvoetbal bijna een halfjaar heeft stil gelegen heeft de KNVB besloten dat er in de bekerwedstrijden vijf keer gewisseld mag worden.

Marken startte redelijk met in de 4de minuut al een kleine mogelijkheid voor Luke de Waart. Maar in de 8ste minuut kwamen de gasten uit Wognum onnodig al op een 0-1 voorsprong. Balverlies op het middenveld werd met een schuiver in de uiterste hoek door Joeri Zuiker afgestraft. De wedstrijd ging verder aftastend en in een redelijk tempo gelijk op zonder dat er kansen en/of mogelijkheden door beide ploegen werden gecreëerd. Net na het halfuur spelen werd de 0-2 op het scorebord gezet. Nu werd de verdediging van Marken te simpel uitgespeeld en rondde Dylan Zuiker uitstekend af. Een aantal minuten later waren de Spartanen weer dreigend maar zonder succes. Marken was niet in staat om aanvallend een vuist te maken en mogelijkheden te creëren. Pas in de 41ste waren ze dichtbij de aansluitingsgoal toen de kopbal van de mee opgekomen Niek van Diepen van de lijn werd gehaald. De laatste actie in de blessuretijd was van de gasten toen zij alleen op de keeper afstormden. Al met al een matig eerste bedrijf waarin Marken niet in staat was het massaal verdedigende SV Spartanen onder de knie te krijgen.

Na de thee kwamen er bij Marken drie nieuwe spelers in het veld teweten: Cornelis Vlasbloem, Sebastiaan Peereboom en Ramon Veerman voor respectievelijk Erik Teerhuis, Stephan Plat en Luke de Waart. Hierdoor verhuisde Jeffrey Schilder naar de rechtsback positie en ging Cornelis Vlasbloem op het middenveld spelen. Binnen drie minuten had Marken met Ramon Veerman een zeer goede mogelijkheid om te scoren maar zijn schot van zeer dichtbij ging helaas ver over de goal. Ook nu verliep de wedstrijd zoals een groot gedeelte van het eerste bedrijf gelijkopgaand zonder acties voor de beide doelen. Na ruim een uur spelen had Marken wat pech toen een vrije trap van net buiten de zestien door Mohammed op de lat terecht kwam. In de 65ste minuut kwam Maurice Gerritsen in het veld voor de wat geïrriteerde spelende Nicky Roele en met geel op zak. Marken probeerde het met wat afstandsschotjes maar echt gevaarlijk waren die niet, maar gaven verder zelf ook niets weg. Een klein kwartier voor het einde van de officiële speeltijd mocht de herstelde Amine Aboutaleb zijn opwachting maken en ging Roy Honingh naar de kant. Nog geen drie minuten in het veld scoorde hij de aansluitingsgoal maar deze werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Marken voetbalde in de slotfase wel aardig maar zag geen kans door het massaal verdedigende Spartanen heen te breken al waren zij daar in de slotfase tot twee keer toe dichtbij. Minimaal één goal had wel verdiend geweest voor de thuisploeg.

Met deze laatste bekerwedstrijd zit de voorbereiding erop en uitgeschakeld in het bekertoernooi, van de zeven wedstrijden maar twee gewonnen, en gaat het vanaf volgende week zaterdag voor het echie in de competitie. De ploeg lijkt er nog niet helemaal klaar voor………..we zullen zien.

Zaterdag 19 september: start de competitie met de uitwedstrijd tegen FC Aalsmeer, aanvang 14.30 uur.