Karakteristieken: AFC '34 - S.V. Marken (KNVB districtsbeker)
Seizoen 2020-2021, zaterdag 29 augustus 2020, uitslag 5-0
Om 18.00 uur, na een minuut stilte, werd er in Alkmaar afgetrapt voor de eerste wedstrijd in de districtsbeker poule 4 tegen eerste klasser AFC’34. Bij Marken ontbraken een aantalspelers, nog niet fit of geblesseerd, inclusief keeper Yort Willems in verband met een gebroken enkel. Minimaal zes weken uitgeschakeld.

De eerste zeer goed scoringskans was binnen 5 minuten spelen voor Marken toen van zeer dichtbij werd gemist. De begin fase, klein halfuur, waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd met vrijwel geen mogelijkheden over en weer. Precies halverwege het eerste bedrijf kon Erik Teerhuis niet verder wegens een blessure en werd vervangen door Jeffrey Schilder. De thuisploeg kreeg geleidelijk aan iets meer het overwicht en drukte Marken steeds meer achteruit wat resulteerde in een gevaarlijk schot net voorlangs. In de 34ste minuut werd een overtreding op zo’n 20 meter van de goal een tikkeltje zwaar bestraft met een vrijetrap. Deze vrijetrap werd van richting verandert en daardoor niet te stoppen door Ywan Blijleven 1-0. Direct hierna werd Ramon Veerman de diepte ingestuurd door Patrick Bond maar schoot net naast. Twee minuten na de openingsgoal kwam de thuis ploeg op 2-0, uit een corner werd de bal bij de tweede paal vrijstaand ingekopt. In de slotfase nog tot twee keer toe een uitbraak van Marken maar helaas zonder succes.

Na de thee bleef Luke de Waart achter in de kleedkamer en werd vervangen door Mohamed el Boughali die ook niet fit genoeg was om te starten. Ook nu was Marken in de eerste minuten dreigend uit een voorzet van Mohamed vanaf de rechterkant. Na tien minuten spelen werd de wedstrijd in feite beslist, een voorzet vanaf rechts op de achterlijn werd bij de tweede paal binnen gekopt 3-0. Drie minuten later lag de 4-0 in het net, nadat eerst nog een aanval was afgestopt en moeizaam uitverdedigd werd de bal van grote afstand in het lege doel geschoten. Net binnen het uur spelen werd Roy Honingh naar de kant gehaald en mocht Maurice Gerritsen zijn opwachting maken. Marken kreeg in de fase hierna nog wel twee mogelijkheden maar de thuisploeg was duidelijk de bovenliggende partij. Mede dankzij zeer goed keepers werk van Ywan Blijleven liep de score niet verder op. Pas in de blessuretijd werd de eindstand, 5-0, op het scorebord gezet uit een vermeende buitenspel positie waarbij de keeper in een 1 op 1 situatie werd uitgespeeld. Al met al een terechte verlies partij maar met een iets te hoge uitslag. Zaterdag aanstaande de volgende bekerwedstrijd.