Karakteristieken: S.V. Marken - S.V. Ilpendam (oefenwedstrijd)
Seizoen 2020-2021, zaterdag 22 augustus 2020, uitslag 4-3
Op Sportpark De Breek in Landsmeer doet Marken mee aan het Zilveren Zwaan Toernooi met tegenstanders IVV, DVVA en Ilpendam. Zaterdagmiddag is de tegenstander Ilpendam, de zogenaamde verliezerpoule, er werd om 14.30 uur afgetrapt. In de 4de wedstrijd binnen een week waren een aantal spelers niet beschikbaar in verband met diverse lichte blessures en andere redenen. Hierdoor was er de mogelijkheid om met andere spelers aan de start te verschijnen. Het gehele (vaste) middenveld bij Marken ontbrak en werd vanmiddag ingevuld door Maurice, Sebastiaan en Roy.

De eerste dreiging was voor Ilpendam door balverlies op het middelveld van Dominic Zeeman. Kennelijk toch (nog) niet fit genoeg want na een kwartier moest hij al vervangen worden door Erik Teerhuis. In de 18de minuut luide hij met een snelle aanval de openingsgoal in die uiteindelijk door Luke de Waart werd binnen getikt 1-0. Marken was in de fase hierna de iets beter voetballende ploeg maar moest in de 27ste minuut de gelijkmaker incasseren. Een overtreding van Tijs Klaver binnen de zestien werd terecht bestraft met een penalty die via de keeper werd binnen geschoten 1-1.  Na de drinkpauze rond het halfuur spelen kwam Marken op 2-1. Een voorzet vanaf de linkerkant door Simon Tol werd voorbij de tweede paal binnen gegleden door Ramon Veerman. In de blessuretijd werd het ook nog 3-1 toen Tijs Klaver uit een voorzet vanaf rechts door Maurice Gerritsen snoeihard binnen kopte.

Na de pauze kwamen dezelfde elf spelers weer terug in het veld mede omdat er niet meer spelers beschikbaar waren. Ook nu was de eerste mogelijkheid voor de gasten toen tengevolge van geknoei achterin diagonaal naast het lege doel werd geschoten. In de 11de minuut na de thee was het wel raak, een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal vrijstaand binnen gekopt 3-2. Twee minuten later lag de gelijkmaker in het net, een diagonaal schot vanaf links verdween in de uiterste hoek 3-3. In de 65ste minuut kwam Marken goed weg toen een afstandsschot recht op de lat kwam. Marken probeerde de aanval wel te zoeken maar er mislukte gewoon teveel. Maar vanaf 20 minuten voor het einde nam Marken het heft in handen en creëerde een groot aantal mogelijkheden. Eerste werd een schot van Ramon tot corner getikt, uit deze corner kopte Sebastiaan net naast en een diagonaal schot van Maurice ging net voorlangs. Hierna was het even de beurt aan Ilpendam dat vrij voor de goal verscheen. In de slotminuten was er wat dreiging over en weer maar uiteindelijk trok Marken toch terecht aan het langste eind. In de blessuretijd kopte Sebastiaan Peereboom uiteindelijk de bal tegen de touwen 4-3. Marken heeft hard gewerkt en met moeite de terechte overwinning binnen gesleept.

Volgende week zaterdag de eerste officiële wedstrijd voor de districtsbeker. Zie onder