Karakteristieken: S.V. Marken - DVVA (oefenwedstrijd)
Seizoen 2020-2021, donderdag 20 augustus 2020, uitslag 1-5
Op Sportpark De Breek in Landsmeer doet Marken mee aan het Zilveren Zwaan Toernooi met tegenstanders IVV, DVVA en Ilpendam.   Vanavond is de tegenstander DVVA, een bekende en tevens een ploeg in de nieuwe competitie, er werd om 19.45 uur afgetrapt. Bij Marken ontbraken vanavond een aantal spelers om diverse redenen.

Marken begon flitsend want in de 5de minuut lag de 1-0 al in het net, een diepe bal van Luke werd door Mohamed met een diagonaal schot binnen geschoten. Al snel nam DVVA de wedstrijd over en nog binnen het kwartier kwam zij met een lob over de keeper heen op 1-1. Marken bleef licht onder druk staan zonder kansen weg te geven en was niet bij machte aanvallend iets te betekenen. Na de drinkpauze, was evenzogoed nog behoorlijk benauwd, scoorde DVVA binnen 1 minuut twee keer. Eerst werd in de 28ste minuut matig verdedigen van dichtbij afgestraft 1-2 en een minuut later werd een uitbraak na balverlies op het middenveld prima afgerond 1-3. DVVA was gewoon feller, fitter en efficiënter en Marken kon daar vrijwel niets tegenover zetten. Tien minuten voor de thee kwam Maurice Gerritsen in het veld voor Erik Teerhuis en verhuisde Jeffrey Schilder naar de rechtsback positie. Aan het spel veranderde weinig en bleef matig van Marker zijde.

Na de rust kwamen Tijs Klaver, Simon Tol en Erik Teerhuis (weer) in het veld. Niek van Diepen, Patrick Bond en Ramon Veerman konden zich vroegtijdig douchen. Binnen een minuut spelen lag de 1-4 in het net uit een diagonaal schot. In de 6de minuut na de thee een aanval over links met Simon Tol maar zonder succes. Rond de 55ste minuut stopte Ywan Blijleven een schot met de voet en kort daarna ging een afstandsschot maar rakelings naast. In de 64ste minuut werd het 1-5 en tevens eindstand met een schuiver in de uiterste hoek. Na 67 minuten spelen moest Marken met 10 man verder omdat de geblesseerde Sebastiaan Peereboom niet verder kon en de gewisselde spelers allemaal gedoucht waren. Marken had deze avond gewoon niet veel in te brengen al kreeg het in de slotfase nog wel twee kleine mogelijkheden. In de 84ste minuut floot de scheidsrechter voor het einde van deze toch wel wat teleurstellende oefenwedstrijd. De andere wedstrijd op dit toernooi was geëindigd in een 5-0 overwinning voor IVV.